Eυρωπαϊκό Κοινωνικό φόρουμ για ανθρώπους που ξύπνησαν από κώμα

  Άρχισαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου,  στο Kapetanios Odyssia Hotel στη Λεμεσό, οι εργασίες της 4ης συνόδου στα πλαίσια του LUCAS PROJECT κάτω από την ομπρέλα του Erasmus plus.

Εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες, τις Ιταλία, Δανία, Βέλγιο, Ισπανία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Κύπρο συνεδριάζουν  με απώτερο στόχο την προσπάθεια για αφύπνιση των συναισθημάτων των ατόμων που πέρασαν την εμπειρία στο κώμα, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για μια καλύτερη ζωή.

Το Lucas Project είναι μια προσπάθεια να ομοιογενοποιήσει την Κοινωνική ενσωμάτωση και αποκατάσταση των ατόμων που συνέρχονται από το κώμα, άσχετα από ποια αιτία βρέθηκαν στο κώμα, μέσων των οργανωμένων και προσαρμοσμένων αθλημάτων.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών , έγινε ανάλυση των αποτελεσμάτων που η κάθε εταίρος συμμετέχουσα χώρα εφάρμοσε,  από την 1η Ιανουαρίου 2015 που εφαρμόστηκε το πρότζιεκτ.

Επίσης έγινε μία οργάνωση των αποτελεσμάτων ώστε να διοχετευτούν στα ΜΜΕ και να δοθεί με αυτό τον τρόπο η ευκαιρία για αφύπνιση των αισθημάτων του κόσμου προς ευαισθητοποίηση  αλλά και αποφασίστηκε να προβούμε στην ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών φορέων Υγείας. Τέλος αλλά χωρίς λιγότερη σημασία, άμεσα  θα γίνει προώθηση του επίσημου αιτήματος μας για την δημιουργία ενός Κρατικού Κέντρου αποκατάστασης με πλήρη εξιδεικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό.

Δειτε Επισης

Επικίνδυνα παιδικά και άλλα προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation