Για προσπάθεια αλλαγής των συμφωνηθέντων για το ΓΕΣΥ μιλά το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις αποφάσεις που λήφθηκαν στις 21 Ιουλίου στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ζητώντας ταυτόχρονα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης εκείνων των αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρο Αγαθαγγέλου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “σε γενικές αρχές συμφωνούμε στα βασικά ζητήματα και την προσέγγιση μάλιστα αυτών των ζητημάτων, τα οποία θα πρέπει να προηγηθούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την αυτονόμηση αλλά και με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”.

“Πάρθηκαν αποφάσεις στις 21 Ιουλίου ομόφωνα από τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Η δική μας απαίτηση είναι εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης αυτών των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από κάποιους εκείνες οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε να διαφοροποιηθούν”, πρόσθεσε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, πως σε ό,τι μας αφορά ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούμε διαφοροποίηση εκείνων των αποφάσεων, εκείνο το οποίο θα εξακολουθούμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση θα είναι να εκπονηθεί πρόγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων όπως έχουν ληφθεί τότε.
“Εχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να έχουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, μας έχουν ενημερώσει ότι βρίσκονται στα στάδια της εκπόνησης μιας μεγάλης μελέτης για όλα αυτά τα θέματα, θα ήταν χαρά μας να την μελετήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα περαιτέρω μαζί τους”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, δήλωσε ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις προαπαιτούμενο και προϋπόθεση είναι η αυτονόμηση έτσι ώστε να κρατηθεί σε τροχιά η βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορέσει ορθολογικά να ολοκληρωθεί η αυτονόμηση και να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ.

Ανέφερε ότι ο ΠΙΣ τέλος του μηνός ολοκληρώνει μια μελέτη, η οποία δίνει κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά και ουσιαστικά που θα συμβάλουν στις προσπάθειες έτσι ώστε “να θωρακίσουμε τα βήματα να είναι σωστά και βιώσιμα γιατί θέλουμε και τα κόμματα που θα επικυρώσουν νομοσχέδια στην Βουλή να είναι εφοδιασμένα με τις πραγματικότητες των μεταρρυθμίσεων”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος