Για προσπάθεια αλλαγής των συμφωνηθέντων για το ΓΕΣΥ μιλά το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις αποφάσεις που λήφθηκαν στις 21 Ιουλίου στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ζητώντας ταυτόχρονα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης εκείνων των αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρο Αγαθαγγέλου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “σε γενικές αρχές συμφωνούμε στα βασικά ζητήματα και την προσέγγιση μάλιστα αυτών των ζητημάτων, τα οποία θα πρέπει να προηγηθούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την αυτονόμηση αλλά και με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”.

“Πάρθηκαν αποφάσεις στις 21 Ιουλίου ομόφωνα από τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Η δική μας απαίτηση είναι εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης αυτών των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από κάποιους εκείνες οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε να διαφοροποιηθούν”, πρόσθεσε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, πως σε ό,τι μας αφορά ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούμε διαφοροποίηση εκείνων των αποφάσεων, εκείνο το οποίο θα εξακολουθούμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση θα είναι να εκπονηθεί πρόγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων όπως έχουν ληφθεί τότε.
“Εχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να έχουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, μας έχουν ενημερώσει ότι βρίσκονται στα στάδια της εκπόνησης μιας μεγάλης μελέτης για όλα αυτά τα θέματα, θα ήταν χαρά μας να την μελετήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα περαιτέρω μαζί τους”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, δήλωσε ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις προαπαιτούμενο και προϋπόθεση είναι η αυτονόμηση έτσι ώστε να κρατηθεί σε τροχιά η βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορέσει ορθολογικά να ολοκληρωθεί η αυτονόμηση και να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ.

Ανέφερε ότι ο ΠΙΣ τέλος του μηνός ολοκληρώνει μια μελέτη, η οποία δίνει κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά και ουσιαστικά που θα συμβάλουν στις προσπάθειες έτσι ώστε “να θωρακίσουμε τα βήματα να είναι σωστά και βιώσιμα γιατί θέλουμε και τα κόμματα που θα επικυρώσουν νομοσχέδια στην Βουλή να είναι εφοδιασμένα με τις πραγματικότητες των μεταρρυθμίσεων”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»