Για προσπάθεια αλλαγής των συμφωνηθέντων για το ΓΕΣΥ μιλά το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις αποφάσεις που λήφθηκαν στις 21 Ιουλίου στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ζητώντας ταυτόχρονα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης εκείνων των αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρο Αγαθαγγέλου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “σε γενικές αρχές συμφωνούμε στα βασικά ζητήματα και την προσέγγιση μάλιστα αυτών των ζητημάτων, τα οποία θα πρέπει να προηγηθούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την αυτονόμηση αλλά και με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”.

“Πάρθηκαν αποφάσεις στις 21 Ιουλίου ομόφωνα από τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Η δική μας απαίτηση είναι εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης αυτών των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από κάποιους εκείνες οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε να διαφοροποιηθούν”, πρόσθεσε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, πως σε ό,τι μας αφορά ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούμε διαφοροποίηση εκείνων των αποφάσεων, εκείνο το οποίο θα εξακολουθούμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση θα είναι να εκπονηθεί πρόγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων όπως έχουν ληφθεί τότε.
“Εχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να έχουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, μας έχουν ενημερώσει ότι βρίσκονται στα στάδια της εκπόνησης μιας μεγάλης μελέτης για όλα αυτά τα θέματα, θα ήταν χαρά μας να την μελετήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα περαιτέρω μαζί τους”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, δήλωσε ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις προαπαιτούμενο και προϋπόθεση είναι η αυτονόμηση έτσι ώστε να κρατηθεί σε τροχιά η βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορέσει ορθολογικά να ολοκληρωθεί η αυτονόμηση και να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ.

Ανέφερε ότι ο ΠΙΣ τέλος του μηνός ολοκληρώνει μια μελέτη, η οποία δίνει κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά και ουσιαστικά που θα συμβάλουν στις προσπάθειες έτσι ώστε “να θωρακίσουμε τα βήματα να είναι σωστά και βιώσιμα γιατί θέλουμε και τα κόμματα που θα επικυρώσουν νομοσχέδια στην Βουλή να είναι εφοδιασμένα με τις πραγματικότητες των μεταρρυθμίσεων”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»