Με «σβηστές μηχανές» πήρε το τρίποντο η ΑΕΚ (vid)

Ένας Ορτίθ και ένα αυτογκόλ έκαναν το έργο της ΑΕΚ εύκολο κόντρα στην Δόξα στο ΓΣΖ (2-0). Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Ιντιάκεθ, έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις του τεχνικού αφού το πιεστικό πρόγραμμα της ομάδας δεν δίνει άλλη επιλογή. Ένα πεσμένο σε ρυθμό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει από νωρίς το σκορ με τον Ορτίθ στο 6’ και με αυτογκολ του Σεράν στο 51’, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα για τους Λαρνακείς. Ανήμπορη φάνηκε η Δόξα να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.    

 

Γρήγορο τέρμα και ηρεμία

Με το καλημέρα του αγώνα η ΑΕΚ έδειξε τις προθέσεις της και μόλις στο 6ο λεπτό ο Ορτίθ με κοντινή προβολή νίκησε το Νέγκρι της Δόξας και άνοιξε το σκορ για τους Λαρνακείς. Εκεί που όλοι ανέμεναν ότι οι γηπεδούχοι θα συνέχιζαν την πίεση, τουναντίον ο ρυθμός έγινε πιο αργός, με την Δόξα να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί καλές ευκαιρίες με προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές προσπάθειες.

Καθάρισε το «αυτογκόλ»

Χωρίς να ανεβάζουν ρυθμούς οι δύο ομάδες συνέχισαν το δεύτερο ημίχρονο με την κεφαλιά του Σεράν της Δόξας στο 51’ να «καθαρίζει» ουσιαστικά το παιχνίδι με αυτογκόλ. Εν συνεχεία ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμη περισσότερο, με την Δόξα να προσπαθεί να εκδηλώσει ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.  

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Mίνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Χαραλάμπους, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Τομάς, Λαρένα, Χαραλαμπίδης, Ακοράν, Τρισκόφσκι

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Δημητρίου, Πουτζιουρής, Ρούντι, Γκόμες, Ρεδόνδο, Παγιές, Εντμάρ, Περάλτα