Στη Νομική Υπηρεσία τα ν/σ για πάταξη της διαφθοράς

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τα πολιτικά κόμματα στα νομοσχέδια την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αστυνομία, θα σταλούν για νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να προηγηθεί της κατάθεσης, η αναγκαία συνεννόηση επί ενός θέματος αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι η αναγκαία συνεννόηση επί του τελικού περιεχομένου των νομοσχεδίων, “δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση, γιατί, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, η προώθηση και έγκρισή τους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν”.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι “η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος είναι ζητήματα που αφορούν όλους, γι’ αυτό και αναμένεται ότι θα αντιμετωπιστούν από κοινού, με τη σύμπραξη όλων των κομμάτων”.

Αναφέρει, επίσης, πως “παρά το γεγονός ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει ευρύτερες προεκτάσεις, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι συνδέεται με τη διαφθορά στην Αστυνομία και έτσι ακριβώς αντιμετωπίζεται μέσα από τα νομοσχέδια και τη στρατηγική για πολυδιάστατη δράση κατά του οργανωμένου εγκλήματος”.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξηγεί ότι “τα νομοσχέδια αφορούν στη σύσταση και συγκρότηση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία, στην οποία κατανέμονται συγκεκριμένες εξουσίες και αρμοδιότητες, ώστε αποτελεσματικά να μπορεί να διερευνήσει πληροφορίες ή καταγγελίες που σχετίζονται με θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία”.

Επίσης, αφορούν τροποποιήσεις στον Νόμο και στους Κανονισμούς της Αστυνομίας, τροποποιήσεις στη νομοθεσία για την προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας για σκοπούς παρακολούθησης υπό τις προϋποθέσεις και τους αυστηρούς όρους που ορίζονται στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, “εκκρεμούν ήδη στη Νομική Υπηρεσία δύο νομοσχέδια, τα οποία αφορούν στην προστασία του καταγγέλλοντος πράξεων διαφθοράς και τη θέσπιση νομοθεσίας αναφορικά με τους υπό κάλυψη αστυνομικούς και παράλληλα, εκκρεμεί πρόταση Νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ταυτοποίηση καρτών προπληρωμένου χρόνου ομιλίας”.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι “τόσο η μελέτη που πραγματοποιήθηκε και παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τα όσα προηγήθηκαν του πρόσφατου τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, κατέδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για πάταξη της διαφθοράς, γι’ αυτό η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου θα πρέπει να εγκριθεί άμεσα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά τρόπο αποτελεσματικό οι αρμόδιες Αρχές”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία