Έτσι θα ξεφορτωθείς την κακή αναπνοή

Η κακή αναπνοή, που ιατρικά ονομάζεται δυσοσμία του στόματος, μπορεί να προκύψει από κακή στοματική υγεία, ενώ μπορεί να είναι ένα σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας. Η κακή αναπνοή μπορεί, επίσης, να επιδεινωθεί από τα είδη των τροφίμων που καταναλώνουμε και από ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής μας.


Η οδοντίατρος Ada Cooper εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζεις και πως μπορείς να ξεφορτωθείς την κακή αναπνοή.


"Μη νομίζεις ότι το πρόβλημά σου θα εξαφανιστεί αν βουρτσίζεις τα δόντια σου 4 φορές την ημέρα", αναφέρει χαρακτηριστικά η οδοντίατρος.


Η ίδια εξηγεί στο βίντεο πως το λάθος που κάνουμε και δυσχεραίνει το πρόβλημα της κακής αναπνοής είναι ότι δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας το βράδυ. Το αποτέλεσμα είναι τα υπολείμματα φαγητού που έχουν εγκλωβιστεί στα δόντια να παραμένουν μέσα στο στόμα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτα, δίνοντας χρόνο στα βακτήρια να αναπτυχθούν και την άσχημη μυρωδιά να εξαπλώνεται στο εσωτερικό του στόματος.


Επίσης, όπως αποκαλύπτει το μυστικό είναι να βουρτσίζεις και τη γλώσσα, μαζί με τα δόντια, μιας και αποτελεί την αγαπημένη επιφάνεια των βακτηρίων.


Μια, ακόμη, σημαντική συμβουλή που δίνει η Dr. Ada Cooper είναι η σωστή ενυδάτωση. Όπως αναφέρει αν το στόμα στεγνώσει έχουμε λιγότερο σάλιο, δηλαδή λιγότερο φυσικό αντιβακτηριδιακό, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να παραμένουν στο στόμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σημειώνει πως ο καφές, το αλκοόλ, το κάπνισμα και κάποια φάρμακα έχουν την τάση να στεγνώνουν το στόμα.


Τέλος, τονίζει πως αν η άσχημη αναπνοή επιμείνει τότε δεν αποτελεί ζήτημα υγιεινής, αλλά το πρόβλημα σχετίζεται με κάποια πάθηση του οργανισμού.


ΠΗΓΗ: News247
 

Δειτε Επισης

Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου-Τι δείχνει μελέτη του ΠΟΥ
Κουνούπια μεταδίδουν έξι δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες
Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύει εγκαίρως τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού
ΠΑΣΥΚΑΦ: Νέες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για απεικόνιση περιστατικών καρκίνου
Δεύτερη αιτία αναπηρίας σε νεαρούς μετά το τραύμα αποτελεί η πολλαπλή σκλήρυνση
Στην κορύφωση του το νέο κύμα COVID στην Κύπρο-Υπάρχει φάσμα από ασυμπτωματικούς μέχρι και νοσηλείες
Αυξημένα κρούσματα Covid στην κοινότητα, σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία-«Διαχειρίσιμη η κατάσταση»
ΠΟΥ: Υψηλή η εμβολιαστική κάλυψη ρουτίνας σε κάποιες χώρες
Πρεσβευτής για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία-Τιμητική διάκριση για Κύπριο γιατρό