Ογδόντα υποψήφιοι δήμαρχοι ζητούν την στήριξη του ΔΗΣΥ

Συνολικά 80 στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ, κομματικά ανένταχτοι πολίτες, αλλά και πολίτες προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους, ζητούν τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για ανάδειξή τους σε δημάρχους, ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Δεκέμβρη. 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΗΣΥ, η εξέταση των δεδομένων και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, οπόταν και έχει καθοριστεί συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού: «Η πρώτη φάση του καταρτισμού των ψηφοδελτίων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Δημοτικές Εκλογές, του ερχόμενου Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη θέση Δημάρχου εκδήλωσαν 80 συνολικά στελέχη και μέλη του κόμματος, κομματικά ανένταχτοι πολίτες, αλλά και πολίτες προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους.
Οι επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Δημάρχων που έχουν παραληφθεί, όπως έχει αποφασισθεί, θα τεθούν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου της παράταξης, που θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει τα δεδομένα και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.
 Επιπρόσθετα, πέραν των 390 υπέβαλαν την υποψηφιότητα τους για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων με τα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 304 υποψηφιότητες για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και 91 υποψηφιότητες για τις θέσεις Σχολικών Εφόρων.
 Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων, για ορισμένους δήμους έχουν υποβληθεί περισσότερες υποψηφιότητες από ότι οι διαθέσιμες θέσεις, για μερικούς δήμους οι υποψηφιότητες είναι όσες και οι διαθέσιμες θέσεις, ενώ για αρκετούς οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι λιγότερες από τις διαθέσιμες θέσεις.
Στην επικείμενη του συνεδρία, το Πολιτικό Γραφείο, με βάση και την προηγούμενη του απόφαση, θα αποφασίσει κατά πόσο θα δοθεί περαιτέρω χρόνος για υποβολή υποψηφιοτήτων ή/και αν θα εξουσιοδοτηθούν οι Επαρχιακές Γραμματείες να προχωρήσουν με τη συμπλήρωση των κενών θέσεων. Για τους δήμους στους οποίους έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση τους».
 
 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια