Συνεχίζεται η απεργία στην αφαλάτωση

Συνεχίζουν την  επ΄ αόριστον απεργία στην οποία κατήρθαν από χθες το πρωί οι 25 εργαζόμενοι στην μονάδα αφαλάτωσης στην Επισκοπή, ζητώντας την συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης, που εκκρεμεί από το 2013.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες που ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο αφαλάτωσης, καταβάλλονται προσπάθειες από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων που έχει επαφές με τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης στη διαφορά. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπήρξε θετικό  αποτέλεσμα. 

Το απόγευμα προγραμματίζεται  συνέλευση των εργαζομένων με τις συντεχνίες για να εξεταστεί η κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας αφαλάτωσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα υποστήριξε πως η απεργία που κήρυξαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ στο εργοστάσιο είναι αυθαίρετη, παραβιάζει τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και απειλεί την υδροδότηση της ευρύτερης Λεμεσού. Η Εταιρεία καταλογίζει στις συντεχνίες πως παραγνωρίζοντας πλήρως τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, κήρυξαν απεργία, τη στιγμή που αυτές απέρριψαν τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία το Υπουργείο Εργασίας, όχι μόνο δεν έχει κηρύξει εργατικό αδιέξοδο, αλλά με επιστολή της προς τις συντεχνίες, η Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων τόνισε την ανάγκη να σεβαστούν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τις προειδοποίησε «να μην λάβουν  δυναμικά μέτρα».

Συντεχνιακός παράγοντας δήλωσε  ότι η μεσολαβητική πρόταση υιοθετούσε τη θέση της εταιρείας για μίνιμουμ όριο απολαβών στις  νέες προσλήψεις και ήταν δικαίωμα της συντεχνιακής πλευράς να την απορρίψει.

Για την ώρα η Λεμεσός δεν θα διψάσει
Από το Τμήμα Υδάτων μάς λέχθηκε πως από χθες είχε σταματήσει η παροχή νερού από τη μονάδα αφαλάτωσης και το τμήμα αξιοποιεί για την υδροδότηση της Λεμεσού νερό από τα φράγματα και τις γεωτρήσεις που διαθέτει. Θέμα έλλειψης νερού δεν προκύπτει επί του παρόντος ωστόσο ενδέχεται να προκύψει αν η απεργία διαρκέσει για πολλές μέρες.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού