Δελτίο τύπου αύριο μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Το τελικό κείμενο του δελτίου Τύπου, που θα εκδοθεί την Τετάρτη μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, αναμένεται να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί κατά την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Ήδη έχουν συζητηθεί κάποια προσχέδια του κειμένου του δελτίου Τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
 
Στη συνάντηση, αναμένεται επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνει αναφορά και στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, που αναμένεται να λάβει χώρα στις 26 τρέχοντος στη Νέα Υόρκη. Ενδεχομένως να συζητηθεί και η ημερήσια διάταξη της συνάντησης της Νέας Υόρκης.
 
Η αυριανή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 14.00. Το δελτίο Τύπου θα αναγνώσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στην παρουσία των δύο ηγετών. Στη συνέχεια, αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
 
Οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο χώρο των συναντήσεων στις 09.45, 15 λεπτά νωρίτερα από ότι έχει ανακοινωθεί, για μια σύντομη τελετή παρουσίασης βιβλίου για την εργασία που επιτελείται από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), στην παρουσία και των τριών μελών της ΔΕΑ.
 
Το βιβλίο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον διεθνούς φήμης Βρετανό φωτογράφο Nick Danziger για το έργο της ΔΕΑ και κείμενα που ετοίμασε ο Rory McLean, συγγραφέας από την Σκωτία.
 
Το βιβλίο, όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, παρουσιάζει γενικά το πρόγραμμα της ΔΕΑ σε όλες του τις φάσεις και επιπλέον ιστορίες, εμπειρίες και τη δουλειά των εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων που εργάζονται για τη ΔΕΑ.
 
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την προσεχή Τρίτη 20/9 στο Ινστιτούτο Γκαίτε ενώ το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στις Βρυξέλλες στις 11/10 στην παρουσία του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια