Δελτίο τύπου αύριο μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Το τελικό κείμενο του δελτίου Τύπου, που θα εκδοθεί την Τετάρτη μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, αναμένεται να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί κατά την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Ήδη έχουν συζητηθεί κάποια προσχέδια του κειμένου του δελτίου Τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
 
Στη συνάντηση, αναμένεται επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνει αναφορά και στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, που αναμένεται να λάβει χώρα στις 26 τρέχοντος στη Νέα Υόρκη. Ενδεχομένως να συζητηθεί και η ημερήσια διάταξη της συνάντησης της Νέας Υόρκης.
 
Η αυριανή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 14.00. Το δελτίο Τύπου θα αναγνώσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στην παρουσία των δύο ηγετών. Στη συνέχεια, αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
 
Οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο χώρο των συναντήσεων στις 09.45, 15 λεπτά νωρίτερα από ότι έχει ανακοινωθεί, για μια σύντομη τελετή παρουσίασης βιβλίου για την εργασία που επιτελείται από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), στην παρουσία και των τριών μελών της ΔΕΑ.
 
Το βιβλίο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον διεθνούς φήμης Βρετανό φωτογράφο Nick Danziger για το έργο της ΔΕΑ και κείμενα που ετοίμασε ο Rory McLean, συγγραφέας από την Σκωτία.
 
Το βιβλίο, όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, παρουσιάζει γενικά το πρόγραμμα της ΔΕΑ σε όλες του τις φάσεις και επιπλέον ιστορίες, εμπειρίες και τη δουλειά των εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων που εργάζονται για τη ΔΕΑ.
 
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την προσεχή Τρίτη 20/9 στο Ινστιτούτο Γκαίτε ενώ το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στις Βρυξέλλες στις 11/10 στην παρουσία του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Πέμπτη
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Μετέβη ξαφνικά στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Σχετίζεται με την κρίση για το ««νομοσχέδιο για την οργάνωση της αστυνομίας»
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»