Σέρινταν: «Στην Κύπρο όλη μέρα βλέπεις τον πρόεδρο της ομάδας»

Για την κουλτούρα του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, την αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ και τη διαφορά στα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου σε σχέση με την Αγγλία μίλησε ο Κίλιαν Σέρινταν σε συνέντευξή του σε αγγλικό Μέσο Ενημέρωσης.
 
Πιο κάτω παραθέτουμε τις σημαντικότερες ατάκες του Ιρλανδού επιθετικού.
 «Η χώρα (σ.σ. Κύπρος) είναι μικρή και όταν πάει καλά η ομάδα το νιώθεις, όλοι σε αγαπούν, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν θέλεις να βγεις έξω εώς το επόμενο παιχνίδι της ομάδας σου».
 
«Η διαφορά στην Κύπρο, αλλά και στη Βουλγαρία που αγωνίστηκα, είναι στον τρόπο που οι πρόεδροι και οι διοικήσεις μεταχειρίζονται τις ομάδες. Στην Αγγλία σπάνια βλέπεις τον πρόεδρο της ομάδας, ενώ εδώ τον βλέπεις συνεχώς, αναμιγνύονται περισσότερο στα της ομάδας».
 
Αν η μετεγγραφή του από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια είχε προεκτάσεις ανάλογες των μετεγγραφών των Μαλέκκου και Αλωνεύτη απάντησε:
 
«Γενικά μπορώ να πω ήταν εντάξει οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ με τη μετεγγραφή μου. Δεν υπήρχαν αντιδράσεις στον δρόμο».
 
«Το συμβόλαιο μου ήταν για δύο χρόνια με την ομάδα, έληξε και ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να μην το ανανεώσει. Στη συνέχεια έμεινα ελεύθερος για λίγο καιρό και ήρθε η πρόταση από την Ομόνοια, τα βρήκαμε και συμφωνήσαμε.
 
«Λόγω του ότι είναι μικρό το νησί μπορείς να νιώσεις την αναμονή για τον αγώνα (Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ), όλοι ξέρουν για τον αγώνα και αυτό κάνει την διαφορά πιστεύω.
 
Είναι αρκετή η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων. Ίσως το νιώθω περισσότερο εγώ λόγο της μετεγγραφής μου από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια. Ακόμα όμως και τη μέρα μετά τον αγώνα από το μυαλό μου περνούν όλα τα σενάρια τα  οποία έγιναν ή μπορούσαν να γίνουν».
 
Για τις διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού που ζητά ο Τζον Κάρβερ σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές που δούλεψε στην Κύπρο:
 
«Το στυλ παιχνιδιού είναι πιο έντονο, πιο οργανωμένο. Είναι περίεργο για μένα να πηγαίνω πίσω σε ένα αγγλικό στυλ παιχνιδιού και προπονήσεων. Εγώ το έχω κάνει και παλαιότερα βέβαια οπότε μου είναι πιο εύκολο, αλλά υπάρχουν και παιδιά που τους είναι νέο αυτό το σύστημα».
 
«Γενικότερα, όμως, είναι δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία και την κουλτούρα μίας ομάδας. Ίσως για αυτό και παλεύουμε προς το παρόν. Όλα είναι καλύτερα γενικά στην ομάδα, υπάρχουν καλά θεμέλια, απλώς δεν μεταφράζονται σε καλύτερες εμφανίσεις και είναι εκνευριστικό».