«Κόκκινος φάκελος για το ΑΕΖ-Απόλλωνας»

Τη δημοσιοποίηση των παιχνιδιών για τους οποίους η ΚΟΠ λαμβάνει κόκκινο φάκελο από την ΟΥΕΦΑ λόγω αυξημένης στοιχηματικής δραστηριότητας και με βάση την οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν στηθεί, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
 
«Πλήρης διαφάνεια με τους φακέλλους. Υπόσχεση», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κουτσοκούμνης
 
Σε ερώτηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ αν η ΚΟΠ θα δημοσιοποιεί τα παιχνίδια για τα οποία έρχονται κόκκινοι φάκελοι ο πρόεδρος της ΚΟΠ απάντησε καταφατικά και αποκάλυψε ότι λήφθηκε ενημέρωση για το παιχνίδι ΑΕΖ-Απόλλωνας. 
 
"Για να ξεκαθαρίσουμε. Ήρθε το παιγνίδι ΑΕΖ - Απόλλων και αναμενεται ο φάκελος το περιεχόμενο του οποίου θα είναι ενδιαφέρον", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ
 
 
Τι προνοούν οι νέοι κανονισμοί της ΚΟΠ

Στον πρώτο φάκελο, το εμπλεκόμενο Σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν, θα πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στον δεύτερο φάκελο, το πρόστιμο θα αυξάνεται στις 10.000 ευρώ. Στον τρίτο φάκελο, θα αποκόπτονται από το Σωματείο όλες οι χορηγίες ΚΟΠ, συμπεριλαμβανομένων και του κόστους διαιτησίας, το οποίο καταβάλλεται από την Ομοσπονδία.
 

Στον τέταρτο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, στον πέμπτο θα τιμωρείται με αφαίρεση επιπλέον έξι βαθμών, στον έκτο φάκελο με αφαίρεση επιπλέον εννέα βαθμών και στον έβδομο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με υποβιβασμό.
 

Στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς θα συμπεριλαμβάνονται και ποινές που θα αφορούν στους προπονητές και στους προέδρους των Σωματείων. Συγκεκριμένα, προπονητής ομάδας που συμπληρώνει τέσσερις φακέλους στην ίδια αγωνιστική περίοδο με οποιαδήποτε ομάδα, θα τιμωρείται με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους προέδρους των ομάδων.