Έτσι θα μειώσετε τις ρυτίδες χωρίς πανάκριβες κρέμες

Ρυτίδες εκδηλώνονται κυρίως στα μέρη του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, όπως στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και τους ώμους.
 
Οι ρυτίδες εμπίπτουν σε γενικά δύο κατηγορίες: λεπτές γραμμές στην επιφάνεια της επιδερμίδας και βαθύτερες αυλακώσεις στο δέρμα.
 
Αν οι ρυτίδες είναι ένα πρόβλημα που σας απασχολεί, ή αν ψάχνετε τρόπους για να τις μειώσετε, τότε έχετε μερικές επιλογές, τις οποίες μάλλον δεν φαντάζεστε...
 
Να κοιμάστε ανάσκελα. Ο ύπνος σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί στις λεγόμενες “γραμμές ύπνου” στο δέρμα, δηλαδή ρυτίδες που σχηματίζονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και δεν ξεθωριάζουν όταν σηκώνεστε. Όταν κοιμάστε στο πλάι κάνετε ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα σας δημιουργεί πρόβλημα στο μέτωπο.
 
Να τρώτε περισσότερα ψάρια, όπως ο σολομός. Ο σολομός (μαζί με άλλα ψάρια) είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα δομικά στοιχεία της υγιούς επιδερμίδας. Είναι επίσης μια σπουδαία πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι ειδικοί λένε ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν πιο παχουλό και νεανικό, βοηθώντας την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.
 
Μην σουφρώνετε τα μάτια σας - Πάρτε γυαλιά ανάγνωσης! Αν κάνετε τις ίδιες εκφράσεις ξανά και ξανά -όπως το να εστιάζετε τα μάτια σας για να διαβάσετε κάτι- υπερλειτουργείτε τους μυς του προσώπου, δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τελικά τα αυλάκια αυτά γίνονται ρυτίδες. Αν έχετε πρόβλημα στο διάβασμα πάρτε γυαλιά ανάγνωσης. Και, φυσικά, να φοράτε πάντοτε γυαλιά ηλίου, όταν είστε έξω, αφού προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από τον ήλιο.
 
Μην πλένετε υπερβολικά συχνά το πρόσωπό σας. Όσο αντιφατικό και αν σας ακούγεται, το νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και μειώνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν πλένετε το πρόσωπό σας πάρα πολύ συχνά, τότε μειώνετε την φυσική του προστασία απέναντι στις ρυτίδες.
 
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
 
 
 

Δειτε Επισης

Έμιλυ Παναγιώτου & Μιράντα Χρυσοστόμου: Πρόγραμμα ΕΚΕ ‘Υγεία & Ευεξία στην Εργασία: Δικαίωμα στην Εργασία’
Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα