Το δεκάρι των 35 χιλιάδων το μήνα που αλλάζει τον ΑΠΟΕΛ

Η εξασφάλιση της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο που «κλείδωσε» για τον ΑΠΟΕΛ ένα γερό κομπόδεμα που υπολογίζεται στα 7-8 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την πώληση του Τόμας ντε Βινσέντι, έδωσαν ώθηση στους «γαλαζοκίτρινους» να ψάξουν στο μεταγραφικό παζάρι για την απόκτηση ενός ποιοτικού επιτελικού μέσου, σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και μεταπωλητική αξία.
 
Η ανετοιμότητα του Μπρεσάν οδήγησε την επιτροπή προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ στην απόφαση να μειώσει όσο το δυνατό το ρίσκο αποτυχίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ακολούθησαν έτσι τη… συνταγή της επιτυχίας στις μεταγραφικές επιλογές των τελευταίων χρόνων με την απόκτηση ποδοσφαιριστή που διέπρεψε την περασμένη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.
 
 
Αφού πήραν τις καλύτερες συστάσεις από τον Αστέρα Τρίπολης για την αξία του Φακούντο Μπερτόλιο, άρχισαν τις επαφές με τη Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί που είχαν δαπανήσει 4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2010 για να τον αγοράσουναπό την Κολόν Σάντα Φε, δεν ήταν εύκολοι διαπραγματευτές.
Ο ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για ν’ αποκτήσει τα δικαιώματα του και πρόσφερε στον 27χρονο μέσο συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με ετήσιες απολαβές 350 χιλιάδες ευρώ (χωρίς μπόνους) που τον καθιστούν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του ρόστερ.
 
Στα 15΄παρουσίας του στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Ερμή στο ΓΣΠ πρόλαβε να κερδίσει ένα πέναλτι και να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Εφραίμ. Ο Τόμας Κρίστιανσεν του έδωσε διπλάσιο χρόνο συμμετοχής στο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Σαλαμίνα και ο Αργεντινός απέδειξε ξανά ότι η παρουσία του μεταμορφώνει τον ΑΠΟΕΛ, που γίνεται πιο γρήγορος στην κυκλοφορία της μπάλας, πολυδιάστατος στη δημιουργία ευκαιριών και πιο επικίνδυνος στις στημένες μπάλες.