Ανάγκη για δίκαιη διαδικασία αξιολόγησης δημ. υπαλλήλων λένε οι Βουλευτές

Συνεχίστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση των κυβερνητικών νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, με τους βουλευτές να υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους επί των νομοσχεδίων και να θέτουν σειρά ερωτημάτων και κυρίως σε σχέση, μεταξύ άλλων, με τον τρόπο παραχώρησης αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους με βάση την αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού Κύπρος Κυπριανού τόνισε ότι “σε καμιά περίπτωση η αύξηση του κρατικού μισθολογίου δεν θα ξεπερνά το όριο αύξησης του ΑΕΠ” και ζήτησε χρόνο για να καταθέσει υπόμνημα, μόλις υπάρχουν και τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών, που να απαντούν σε σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο αύξησης του κρατικού μισθολογίου με αριθμούς, προβλέψεις και εκτιμήσεις.
 
Είπε ότι έχουν γίνει ασκήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και διαπιστώσαμε ότι με ομαλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ετήσια προσαύξηση θα καταβάλλεται και ο τιμάριθμος αν υπάρχει.
 
Στην Επιτροπή Οικονομικών τέθηκε και το ενδεχόμενο να ανοίξουν θέσεις με κλίμακες Α11 και Α13 για να τις διεκδικήσουν ενδιαφερόμενοι που είναι εκτός μιας υπηρεσίας.

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
 
Σημαντικό χρόνο η Επιτροπή εξάντλησε στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με βουλευτές να θέτουν την ανάγκη ύπαρξης μιας δίκαιης διαδικασίας αξιολόγησης. Απόψεις εκφράστηκαν και για αμφίδρομη αξιολόγηση, δηλαδή οι αξιολογημένοι να αξιολογούν τους προϊστάμενους τους.
 
Αναφέροντας ότι το ζήτημα δεν είναι να πούμε ότι θα κάνουμε ένα επαναστατικό σύστημα αξιολόγησης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρέπει να δούμε και τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται στο εξωτερικό και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια