Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου: "Ξεγέλασα το χάρο και είμαι πανέτοιμη για το μεγάλο Άλμα Ζωής"

 «Για εμένα την Άννα, την κάθε Άννα, τη μάνα, την κόρη, την αδελφή, τη φίλη, την κάθε άγνωστη γυναίκα και τον κάθε άντρα που σε καμία περίπτωση δεν θέλω και δεν εύχομαι να ζήσει τα όσα έζησα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ζάππειο, εύχομαι να είσαι στο πλάι μου και βήμα βήμα να τερματίσουμε στο Στόχο! Μαζί με μια γροθιά, μια αγκαλιά ή και νοερά».

Με αυτά τα λόγια, η  συμπατριώτισσά μας Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, νηπιαγωγός, εθελόντρια, δρομέας,  μια γυναίκα που "ξεγέλασε" το χάρο σε ένα ταξίδι από τη ζωή στο θάνατο και την επαναφορά της στη ζωή, καλεί όλους στις 25 Σεπτεμβρίου σε ένα αγώνα δρόμου, που για την ίδια αποτελεί και ένα προσωπικό στόχο για το  άλμα ζωής της… 
Η Άννα, είναι μια γυναίκα που βημάτισε τα χνάρια του καρκίνου και νίκησε κάθε της φόβο. Έμελλε από ένα ιατρικό λάθος μιας στιγμής να περάσει το Γολγοθά της σηψαιμίας και του κώματος. Παρόλα αυτά, δε λύγισε.
 

Ανέκαθεν ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας, έτοιμη να προσφέρει μέσω του εθελοντισμού- που υπηρετεί από παιδί- σε όποιον το έχει ανάγκη. Σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκστρατείες, πορείες βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή… Με κάποια δυστυχώς μικρά «διαλείμματα». Εκείνα που βρισκόταν στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου να παλεύει με τη σηψαιμία για τη ζωή της. Εκείνα που είχε πέσει σε κώμα μετά από λάθη γιατρών, διασωληνωμένη στην εντατική χωρίς  να της δίνουν ελπίδα ότι θα ζήσει και έπειτα σε ένα δωμάτιο απομόνωσης για 72 μέρες. Εκείνα τα μικρά «διαλείμματα» που έδωσε στον εαυτό της προκειμένου να υποβληθεί σε  μαστεκτομή, θέλοντας να προλάβει την επέκταση του καρκίνου.
 

Οι περιπέτειες υγείας στη ζωή της μετρούν πάνω από 15 χρόνια. Χάρη στο τεράστιο ψυχικό σθένος που τη χαρακτηρίζει, τον δυναμισμό και τη θέλησή της για ζωή όμως, έχει κάνει πολλά άλματα…  Και δε σταματά. Συνεχίζει, παρακινώντας και σένα, να κάνεις το δικό σου άλμα, τον δικό σου αγώνα ζωής, όποιος κι αν είναι αυτός και να τον κερδίσεις. Σήμερα, στα 48 της χρόνια δηλώνει πως δε φοβάται πια το θάνατο. Με βαθιά πίστη στο Θεό και με μεγάλα της στηρίγματα τα πέντε παιδιά και τον σύζυγό της, βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία απαντώντας σε κάθε δυσκολία με ένα μεγάλο άλμα, δίνοντας στον εαυτό της μια υπόσχεση. «Δεν θα λυγίσω. Η Παναγιά μου έδωσε την επαναφορά στη ζωή. ‘Σε περιμένουν τα παιδιά σου… πήγαινε’ ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Θα παλέψω κάθε πόνο, κάθε δυσκολία».
 

Άλμα Ζωής

Πριν από λίγο καιρό, προσπαθώντας να συνέλθει από τα απανωτά «χτυπήματα» στην υγεία της τα οποία την κρατούν μακριά από τη δουλειά της, χωρίς να απολαμβάνει την ποιότητα ζωής που είχε άλλοτε, μια τυχαία ανακοίνωση στο facebook στάθηκε η αφορμή για να ξυπνήσουν τα αγωνιστικά της συναισθήματα,  να πεισμώσει και να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Η ανακοίνωση αφορούσε τον 8ο αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο στην Αθήνα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα «Τρέχω στον αγώνα τους», με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», στόχος του οποίου είναι η μετάδοση ενός ηχηρού μηνύματος κατά του καρκίνου του μαστού σε κάθε γυναίκα, όπου κι αν βρίσκεται. Αποφάσισε λοιπόν, ότι σ’ αυτό τον αγώνα θα έτρεχε και εκείνη.
 

«Τώρα τριάμισι χρόνια μετά μπορώ και ονειρεύομαι και θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στο θαύμα της ζωής. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, θα τολμήσω ξανά -  να κάνω το επόμενο μου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Θα ταξιδέψω στην Αθήνα, όπου στο  Ζάππειο  θα τρέξω 5χιλιόμετρα με τον δικό μου πλέον ιδιόμορφο και πολύπλευρο τρόπο ζωής. Θα βάλω το τσιππάκι αλλά θα συναγωνιστώ τον εαυτό μου και όχι για το μετάλλιο, θα συναγωνιστώ με την Άννα και για την κάθε Άννα που σε καμία περίπτωση δεν θέλω και δεν εύχομαι ακόμη και για το χειρότερο μου εχθρό, να ζήσει τα όσα έζησα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ζάππειο, εύχομαι να είστε στο πλάι μου και βήμα βήμα να τερματίσουμε στο Στόχο! Μαζί με μια γροθιά, μια αγκαλιά ή και νοερά. Η δική μου ομάδα σαν survivor, είναι η «Sock it to cancer, είναι η ομάδα που αγκαλιάστηκε από Κύπρο, από φίλους και αγνώστους, από φορείς και σωματεία. Και μέρα με την μέρα μεγαλώνει και μου δίνει δύναμη. Θα φορέσω λοιπόν το ροζ μπλουζάκι των survivor για το επόμενο μου Άλμα Ζωής... Για την Άννα, για την κάθε Άννα… Για την μάνα, την κόρη, την αδελφή, την κάθε γνωστή και άγνωστη γυναίκα».

Αγώνας δρόμου για την Άννα στην Κύπρο

Στην Κύπρο, μετά από πρωτοβουλία δρομέα και αποδοχής από τους διοργανωτές, στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου «Hellenic Bank Under the moon» στις 24 Σεπτεμβρίου 2016,  αλλά και στο νυκτερινό αγώνα της 25ης Σεπτεμβρίου στη Βουλή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν και να διαγωνιστούν με την φανέλα που θα σταλεί από την Αθήνα αποκλειστικά για την διαδρομή και το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ της Άννας Τσιηφτέ Καζακαίου, η οποία θα συμμετάσχει με την ομάδα της SOCK IT TO CANCER.
«Σύντομα, όπως αναφέρει και υπόσχεται, (σε όσους διερωτώνται γιατί στην Αθήνα και όχι στον τόπο της), θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και στην Κύπρο. Εκπλήξεις συμπαράστασης από την Ελλάδα προς αγώνες υπέρ ασθενών στην Κύπρο, προς σωματεία τα οποία στηρίζουν εθελοντικά τα μέλη τους αλλά και άπορες οικογένειες. Ήδη έχουν τροχοδρομηθεί κάποιες διαδικασίες» επισημαίνει η ίδια, τονίζοντας ότι για εκείνη «Άλμα ζωής» σημαίνει απόφαση ζωής.
 
 
Ποτέ δε θα το βάλω κάτω
 
«Είναι πολύ εύκολο να πέσεις κάτω και πολύ δύσκολο να καταφέρεις να μαζέψεις τα συντρίμμια σου και να ανασυγκροτηθείς. Να ψηλώσεις κεφάλι και να δεις τον ήλιο. Έζησα να βγαίνει η ψυχή από μέσα μου και να ξαναμπαίνει στο σώμα μου, να με τραντάζει να με ταρακουνά αλλά ταυτόχρονα αυτό το άπλετο φως και το Άγιο Σύμπαν να με προστατεύει και σαν πούπουλο να επαναφέρομαι στη ζωή. Ο κόσμος σε βλέπει να χαμογελάς, τα χαμένα 42 κιλά να επαναφέρονται, τα χαμένα μαλλιά να ξαναφυτρώνουν, να ξαναπερπατάς, να  κοινωνικοποιήσαι ξανά και να βρίσκεις την παλιά χαμένη σου αυτοπεποίθηση,  μα μόνο εσύ ξέρεις τι πέρασες. Έχασα 42 κιλά και μαζί τους όλη μου την ζωή, πίκραναν την οικογένεια μου και όλα αυτά δεν μπορούν να ξεπληρωθούν αλλά ούτε να ανταλλαχτούν. Το πόνο και τα δάκρυα που έριξα, τα έκανα βόλι για την κάθε μου μάχη, και όρκο στον εαυτό μου, ότι δε θα τα βάλω ποτέ κάτω. Έχω εισπράξει από τον κόσμο, τεράστια αγάπη. Ήμουν μέσα σ’ όλα, γεμάτη ζωή, γεμάτη ενέργεια, γεμάτη πίστη και προθυμία να συμπαρασταθώ και να στηρίξω κάθε δίκαιο. Μου έλεγαν «ευχαριστώ» και δεν ήξερα γιατί, δεν μπορούσα να κατανοήσω το γιατί έκφραζε ο κόσμος αυτό το ευχαριστώ. Τώρα ξέρω! Τώρα κατάλαβα!  Κατάλαβα τι σημαίνει ο εθελοντισμός για εκείνον που τον εισπράττει, να μην έχεις ένα πιάτο φαγητό και να στο προσφέρουν , ένα χαμόγελο και να στο δείχνουν, μια σφικταγγαλιά, ένα τηλεφώνημα στην σιωπή σου, στην απομόνωση ένα χάδι, ένα χτένισμα στα μαλλιά, ένα μπάνιο, μια φροντίδα! Τώρα έγινα σοφότερη, γιατί τα εισέπραξα και γω. Δεν μπορώ πια να είμαι ο ίδιος άνθρωπος, να είμαι η Άννα που έτρεχε στην αλάνα,  μα ποτέ δε θα το βάλω κάτω» εξομολογείται, παρακινώντας όλους μ’ αυτό το ηχηρό μήνυμα, να κάνουν το ίδιο. Παρακινώντας όλους να πιστέψουν στην εσωτερική δύναμη που κρύβουν και να τολμήσουν να την αναζητήσουν για να τους καθοδηγήσει να κάνουν το επόμενο τους άλμα στη ζωή.
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»