Ξέσπασε ο Απόλλωνας, πρώτη ήττα για ΑΕΖ (video)

Την ανωτερότητα του επιβεβαίωση κόντρα στην ΑΕΖ ο Απόλλωνας που επικράτησε με 4-0 στο «Παφιακό» και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά το «άσφαιρο» 0-0 με τον Άρη στη 2η αγωνιστική.
Παπουλής (25’, 84’), Γκιέ (36’), Ντα Σίλβα (68’) σκόραραν για την ομάδα της Λεμεσού που έφτασε τους εφτά βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πρώτη ήττα για την ΑΕΖ στο πρωτάθλημα (κέρδισε 3-1 τον Εθνικό στην πρεμιέρα και αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Καρμιώτισσα στη 2η αγωνιστική), που παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς.
Απλοποίησε την κατάσταση ο Παπουλής
Η ποιοτική υπεροχή του Απόλλωνα ήταν έκδηλη από τα αρχικά στάδια της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ, ο οποίος παρέταξε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα, έψαξε από νωρίς το γρήγορο γκολ, ώστε ν’ ανοίξει την άμυνα της ΑΕΖ και να διώξει το άγχος.
 
Ο Ταουντούλ είπε όχι στους Παπουλή (1’) και Λόπες (4’), όμως στο 25’ ο Ελλαδίτης εξτρέμ με δυνατό συρτό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ και έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα.
 
Η ΑΕΖ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και έχασε κλασσική ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Πάγκαλου στο 34’ με τον Μπρούνο Βάλε να επιδεικνύει ετοιμότητα και να αποκρούει.  
«Δάγκωσε» η «κόμπρα»
Στο 36’ ο Απόλλωνας «σκότωσε» το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα ο Γκιέ ήταν στο κατάλληλο σημείο, πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.
 
«Σφραγίδα» Γκιέ σε όλα τα γήπεδα της Κύπρου 
Τα αντίπαλα δίκτυα σε όλα τα γήπεδα που έχει αγωνιστεί στη θητεία του στον Απόλλωνα έχει «ματώσει» ο Γκιέ. 
 
Ο επιθετικός του Απόλλωνα σημείωσε το 0-2 για τον Απόλλωνα επί της ΑΕΖ στο «Παφιακό» και με το τέρμα αυτό κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό επίτευγμα. Να σκοράρει σε όλα τα γήπεδα πρώτης κατηγορίας που έχει αγωνιστεί με τους «γαλάζιους» της Λεμεσού. 
 
Τα δύο γήπεδα που δεν είχε σκοράρει με την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ο Ιβοριανός επιθετικός ήταν το «Αμμόχωστος» και το «Παφιακό», φρόντισε όμως από νωρίς στη χρονιά, από τις δύο πρώτες εξορμήσεις του Απόλλωνα μακριά από το «Τσίρειο» να αφήσει το στίγμα του και σε αυτά τα γήπεδα. 

Ετοιμότητα Βάλε και 3-0
Η ΑΕΖ προσπάθησε ν’ αντιδράσει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις σε διάστημα τριών λεπτών με τον Ανδρέου. Στο 53’ και στο 56’ ο Κύπριος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να νικήσει τον Βάλε, ο οποίος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και γλύτωσε τον Απόλλωνα από παραβίαση της εστίας του.
 
Στο 63’ ο Ταουντούλ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πίεχ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ντα Σίλβα, ο οποίος κοντρόλαρε, σημάδεψε και «πυροβόλησε» από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να γράψει το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Ξανά…Παπουλής
Αυτός που άνοιξε τον… χορό των τερμάτων τον έκλεισε στο 84’. Μετά από κάθετη πάσα του Χάμπου Κυριάκου στον Γκίε εντός περιοχής. Ο Ιβοριανός επιθετικός έστρωσε την μπάλα στον Παπουλή, ο οποίος με δεξί φαλτσαριστό σου έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυτεί στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Ταουντούλ για το 4-0.
 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΕΖ: Ταουντούλ, Οζίας, Μαμμίδης, Σακελλαρίου, Κυριάκου, Τζιμόντζι (55' Κρασάς), Αουρέλιο, Ντο Σάντος (81' Ντι Φράγκο), Παχίπης (61' Σολωμού), Πάγκαλος, Αντρέου.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Λόπες (46' Στυλιανού), Βασιλείου, Σακέτι (60' Πίεχ), Μπεντόγια, Ντα Σίλβα (77' Κυριάκου), Παπουλής, Πέδρο, Γκιέ.
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής:  Αθανασίου Νικόλας
Α' Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης
 
  • Πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε ο Νούνο Λόπες,  ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Στυλιανού. Ο δεξιός μπακ του Απόλλωνα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
  • Την ΑΕΚ υποδέχεται την 4η αγωνιστική ο Απόλλωνας στο Τσίρειο στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ενώ η ΑΕΖ θα πάει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να παίξει με την Ανόρθωση.