Η ΠΟΕΔ στηρίζει την αυριανή εκδήλωση έξω από το Υπ. Παιδείας

  Η ΠΟΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε τάσσεται στο πλευρό των οργανώσεων, των φορέων και ιδιαίτερα των γονέων παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες, με ψυχοκοινωνική και νοητική αναπηρία, με κινητικές, αισθητηριακές και άλλες αναπηρίες και παιδιών με μαθησιακά προβλήματα, που διοργανώνουν αύριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οπως αναφέρει, συμπορεύεται με τους γονείς και τάσσεται υπέρ της στήριξης, αναβάθμισης και επέκτασης της Ειδικής Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και συμπορεύεται με τους οργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση “προκειμένου να επιτευχθούν μέσα από θεσμικό, γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στον πολύ ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ώστε αυτή να παρουσιάζει συνέχεια και συνέπεια σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με στόχο πάντοτε την πρόοδο όλων των παιδιών”.

Η ΠΟΕΔ προσθέτει ότι με τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες θέσεις στα θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης, μέσα και από την ουσιαστική συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δηλώνει πρόθυμη και πανέτοιμη να στηρίξει με κάθε τρόπο τέτοιου είδους προσπάθειες για το καλό των παιδιών.

Περαιτέρω, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔ θα δώσει το παρών της στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, επιδεικνύοντας με το συμβολικό αυτό τρόπο το έντονο ενδιαφέρον της, ιδιαίτερα, για τα παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες, με ψυχοκοινωνική και νοητική αναπηρία, με κινητικές, αισθητηριακές και άλλες αναπηρίες και με μαθησιακά προβλήματα.

Τέλος, η ΠΟΕΔ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις απόψεις τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων. “Είναι καιρός, το Υπουργείο, να εγκύψει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που εγείρονται μέσα από καινοτόμες και τολμηρές αποφάσεις. Τα λόγια και οι διακηρύξεις πρέπει να γίνουν πράξεις”, σημειώνει.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο