Πρόοδος στη διακυβέρνηση κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών

Περαιτέρω πρόοδος παρατηρήθηκε σε θέματα που εκκρεμούν στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνοντας “πάντα συγκρατημένα αισιόδοξος” κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό από την έβδομη και προτελευταία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών.
 
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης απάντησε θετικά και είπε ότι παρατηρήθηκε περαιτέρω πρόοδος σε θέματα που εκκρεμούν και “προσβλέπουμε ότι στις 14 (Σεπτεμβρίου), μέσα από τις εκτιμήσεις των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων, να προχωρήσουμε στον περαιτέρω προγραμματισμό ώστε να επιτύχουμε συγκλίσεις και σε όσα των θεμάτων εκκρεμούν”.
 
Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι “συγκρατημένα πάντα αισιόδοξος διότι υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να δούμε, να ξεπεραστούν. Αν ξεπεραστούν, θα είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος”.
 
Αν υπάρχουν εμμονές, πρόσθεσε, σε κάποια θέματα, “δεν μπορώ να προοιωνίζω το αποτέλεσμα”. Στην ερώτηση αν υπάρχουν εμμονές σε κάποια θέματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε και έφυγε.
 
Η σημερινή συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της παρούσας εντατικοποιημένης φάσης των διαπραγματεύσεων, έχει καθοριστεί για την επόμενη Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου. Μετά το τέλος της θα  εκδοθεί δελτίο Τύπου, στο οποίο θα καταγράφεται η πρόοδος που ενδεχομένως θα παρατηρηθεί.
 
Στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και των ηγετών των δυο κοινοτήτων.
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ