ΑΠΟΕΛ ή Κρίστιανσεν;

Το πέρας της πρώτης διακοπής του πρωταθλήματος CYTA 2016/17 φέρνει τον ΑΠΟΕΛ αντιμέτωπο της Νέας Σαλαμίνας στο «Dimco Αμμόχωστος-Επιστροφή». Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με το βαρωσιώτικο σωματείο ξυπνούν εκ διαμέτρου αντίθετες αναμνήσεις στους πρωταθλητές και στον Τόμας Κρίστιανσεν.
Στη διετή θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ ο Δανός τεχνικός επισκέφτηκε δις την (προσωρινή) έδρα των «ερυθρολεύκων» (σ.σ. είχε αποχωρήσει από τους Λαρνακείς στην πιο πρόσφατη επίσκεψή τους, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της περασμένης περιόδου), δίχως να καταφέρει να πανηγυρίσει: την πρώτη φορά, για την 20ή αγωνιστική της σεζόν 2014/15, οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν συμβιβαστεί με τη λευκή ισοπαλία, όπως ακριβώς έπραξαν κι ένα χρόνο αργότερα, και πάλι για την 20ή αγωνιστική της περιόδου 2015/16.
Κι αν ο 42χρονος αισιοδοξεί η τρίτη φορά του να είναι και η τυχερή, ο ΑΠΟΕΛ εκδράμει στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή» με την ελπίδα να διευρύνει σε 12 τις συνεχόμενες νίκες του επί της Νέας Σαλαμίνας. Συμπεριλαμβανομένων και των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στη φάση των 16 του κυπέλλου της περασμένης σεζόν, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν συμπληρώσει 11 κολλητές επιτυχίες απέναντι στο σύλλογο της Αμμοχώστου.
Η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βάλουν τρικλοποδιά στους «γαλαζοκιτρίνους» ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2011 (9η αγωνιστική), όταν είχαν επικρατήσει εντός έδρας 1-0, χάρη σε τέρμα του Ντιέγκο Λεόν (16’). Αυτή είναι και η μοναδική επιτυχία τους στα τελευταία 26 παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (1-4-21), από τον οποίο είχαν υποχρεωθεί την περασμένη περίοδο στο… βαρύ κι ασήκωτο 0-9!