ΑΕΚ: Λίγη λάμψη, πολλή ουσία (vid, gallery)

Νικηφόρο ήταν το μπάσιμο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα CYTA 2016/17. Μετά τις αναβολές των αναμετρήσεων με Δόξα και Εθνικό Άχνας για την 1η και 2η αγωνιστική αντιστοίχως κι έπειτα από το πρόβλημα με το χλοοτάπητα που μετέθεσε τα εγκαίνια της «ΑΕΚ-Αρένα», οι «κιτρινοπράσινοι» εκκίνησαν τον εφετινό μαραθώνιο φιλοξενώντας στο ΓΣΖ την Καρμιώτισσα, την οποία κατέβαλαν με 3-0 και υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα της έπειτα από δύο ισοπαλίες.
 
Με το… αριστερό (του Λαρένα)
Στο εγχώριο ντεμπούτο του Ιδιάκεθ και στην παρθενική εμφάνιση του Γαρίδο με τα χρώματά της η ΑΕΚ ανέλαβε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η οικοδέσποινα ανέλαβε τα ηνία και αυξάνοντας βαθμιαία τη συχνότητα επισκέψεών της στην περιοχή του Καϊρίνου. Τα περισσότερα ρήγματα έγιναν από τα δεξιά, το τέρμα ωστόσο προήλθε από τα αριστερά: ο Λαρένα άνοιξε παιχνίδι για τον Τέτε, ο Ισπανός σέντραρε, ο Άλβες με το στήθος έστρωσε στον Λαρένα κι εκείνος με αριστερό μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ (14’).
Οι «κιτρινοπράσινοι» συνέχισαν ως το ημίωρο να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, δίχως όμως να βρουν άλλο τέρμα, ενώ οι νεοφώτιστοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπερα όχθη μόνο στο τελευταίο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μίνιο.
 
Φάσεις εσείς, γκολ εμείς!
Αυτό συνέβη στην επανάληψη, όταν Κονέ, Βαττής και Αντάμοβιτς απείλησαν τρις με την ισοφάριση ως το 48’, δίχως όμως να την πετύχουν. Η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους, καθώς η οικοδέσποινα -κόντρα στη ροή του αγώνα και παρά την αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Καταλά- έφτασε στο 2-0 με διαγώνιο σουτ του Τριτσκόφσκι (67’). Το ψυχολογικό μούδιασμα των νεοφώτιστων απ’ αυτήν την εξέλιξη, ώστε πέντε λεπτά αργότερα να μείνουν θεατές στον όμορφο συνδυασμό των Ορτίθ, Άλβες και Τομάς που έφερε το 3-0 (72’). 85' Όρντος
ΑΕΚ (4-1-4-1): Μινιό - Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά (58’ Μόισοφ), Γαρίδο - Μπόλιεβιτς - Τριτσκόφσκι (78’ Χαραλαμπίδης), Λαρένα, Τομάς, Τέτε (70’ Ακοράν) - Άλβες.
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (4-2-3-1): Καϊρίνος - Χριστοφή, Κονέ, Βοσκανιάν, Γουίλερ – Ταραλίδης (68’ Αρότσα), Αντάμοβιτς - Βαττής (78’ Σάλιακας), Μανογιάν, Σταύρου (68’ Όρντος) - Πόλιανετς.