Βαρύ και ασήκωτο το κλίμα στην ΕΔΕΚ για τον Νίκο Νικολαΐδη

Κάτι περισσότερο από ψυχρό είναι το κλίμα στην ΕΔΕΚ για τον πρώην βουλευτή του Κινήματος Νίκο Νικολαϊδή, ο οποίος σήμερα ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Λεμεσού.
Ο κ. Νικολαΐδης έχει ενημερώσει με επιστολή του την ηγεσία της ΕΔΕΚ αναφορικά με την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Λεμεσού. Ωστόσο, με τα υφιστάμενα δεδομένα και με τη βαριά και ασήκωτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στις σχέσεις των δύο πλευρών τα πρόσφατα γεγονότα των βουλευτικών εκλογών, οι πιθανότητες στήριξης της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ φαντάζουν αυτή τη στιγμή ελάχιστες έως μηδαμινές.
 
Ο οδικός χάρτης
Οι Σοσιαλιστές, εισέρχονται πάντως από σήμερα στην υλοποίηση του οδικού χάρτη που έχουν χαράξει ενόψει δημοτικών εκλογών με αποκορύφωμα την Ημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία θα διενεργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου.
*Συγκεκριμένα, σήμερα, έκαστο των μελών της Γραμματείας του Κινήματος θα έχει συνάντηση με τα προεδρία των Επαρχιακών Επιτροπών Δήμων της ΕΔΕΚ. Στις συναντήσεις αυτές, όπου θα συμμετέχουν ένα έως δύο μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών,  θα γίνει ανασκόπηση των ψηφοδελτίων για τα δημοτικά συμβούλια και ξεκαθάρισμα των προθέσεων όσων ενδιαφέρονται.
*Θα ακολουθήσει στις 7 Σεπτεμβρίου συνεδρία της Γραμματείας με τα Προεδρία των Επαρχιακών Επιτροπών, κατά την οποία θα υπάρξει εκ νέου ανασκόπηση των  ψηφοδελτίων για τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και συζήτηση για τα κοινοτικά συμβούλια.  
*Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι εκλελεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια. Κατά την Ημερίδα, θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για την τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα αναλυθούν και οι πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα.
 
Οι συνεργασίες
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θέμα των πιθανών συνεργασιών, στόχος της ΕΔΕΚ είναι ως γνωστό ή κατά το δυνατό ευρύτερη συμπόρευση με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες και των τεσσάρων κομμάτων(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών), κάτι όμως που δεν αποκλείεται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Στην ΕΔΕΚ, θα πρέπει να σημειωθεί, δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως το αποτέλεσμα του κόμματος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν επιτρέπει ιδιαίτερες διεκδικήσεις, παρόλο που ασφαλώς και θα επιδιωχθεί η στήριξη ΕΔΕΚιτών υποψηφίων σε κάποιους δήμους. Για παράδειγμα στην Πάφο, δηλωμένο είναι το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου Μάκη Ρούση, όπως και στη Λάρνακα του επίσης αντιδημάρχου και δημαρχεύοντος τους τελευταίους μήνες, Πέτρου Χριστοδούλου. Ενδιαφέρον από μέλη της ΕΔΕΚ να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι έχει εκδηλωθεί και σε μικρότερους Δήμους.
 
 
 

Δειτε Επισης

Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη