Σύλληψη «Ροζ πάνθηρα» της Λεμεσού στην Γερμανία – Τον «πρόδωσε» το DNA

Μέλος της συμμορίας που λυμαίνεται κοσμηματοπωλεία σ’ όλο τον κόσμο, γνωστή με την επωνυμία «Ρόζ πάνθηρες», συνέλαβε η Αστυνομία της Γερμανίας. Το  DNA toy  40χρονου Σέρβου που εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από πρόσφατη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Γερμανίας, ταυτίστηκε με το γενετικό υλικό ενός εκ των υπόπτων που μετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες ληστείες κοσμηματοπωλείου στην Κύπρο, αυτή του έγινε στις  10 Δεκεμβρίου του 2012 στο κοσμηματοπωλείο Michalis Diamond Jewellery στη Γερμασόγεια.

Τότε στον κύπριο  κοσμηματοπώλη, μέλος της περιβόητης ομάδας  των Ρόζ Πανθήρων είχε παρουσιαστεί ως πελάτης για παραπλάνηση, Κι ενώ απασχολούσε τον ιδιοκτήτη του χρυσοχοείου εισήλθαν σ’ αυτό πέντε άλλα άτομα που χτύπησαν κι έδεσαν τον κοσμηματοπώλη, αδειάζοντας στην συνέχεια τα ράφια και τις βιτρίνες από χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπολογίστηκε στις 950 χιλιάδες ευρώ.

Οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας ειδοποίησαν την Κυπριακή Αστυνομία ότι το γενετικό υλικό του Σέρβου ταυτοποιήθηκε με εκείνο του ατόμου που μετείχε στην ληστεία του κοσμηματοπωλείου στη Γερμασόγεια, που είχε αποσταλεί και φυλαγόταν στη βάση δεδομένων DNA  της Ιντερπόλ. Ταυτίστηκε ακόμη με το DNA δράστη δύο αποτυχημένων διαρρήξεων κοσμηματοπωλείων, την ίδια χρονιά, (2012) στη Λευκωσία.

Να σημειωθεί πως με τις αναφερόμενες υποθέσεις, έχει συνδεθεί ακόμη ένας Σέρβος, ο 42χρονος Ιβάν Μιλοβάνοβιτς. Από την Αστυνομία Κύπρου έχει εκδοθεί το 2013 ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. 
 

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)