Το προφίλ του νέου Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κουσιουμής μετά τον διορισμό του από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.  

Ο Ανδρέας Κουσιουμής γεννήθηκε στις 30/11/1961 στο χωριό Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου, όπου και διέμενε με την οικογένεια του μέχρι την τούρκικη εισβολή του 1974. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1979 – 1981) ως Αξιωματικός στις Δυνάμεις Καταδρομών.
 
Τον Αύγουστο του 1983 εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας ως Ειδικός Αστυνομικός και την 01/01/1984 προσελήφθη ως Αστυφύλακας. Κατά τη διάρκεια του ιδίου έτους, παρακολούθησε τη Βασική Εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποφοίτησε πρωτεύσας. Τρία χρόνια αργότερα, το 1987, παρακολούθησε το πρόγραμμα μονιμοποίησης της σειράς του, όπου πρώτευσε και πάλι.

Τον Ιούλιο του 1990, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, πρώτευσε και βραβεύθηκε με το επαμειβόμενο κύπελλο της Αστυνομίας, ως ο καλύτερος αστυφύλακας της χρονιάς. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, προήχθη στο βαθμό του Λοχία. Ακολούθως υπηρέτησε στην Μ.Μ.Α.Δ, στην Υ.Α.&Μ. και στο Τ.Α.Ε, όπου τον Ιανουάριο του 1997 προήχθη στο βαθμό του Υπαστυνόμου. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον Ο.Π.Ε., στο Τ.Α.Ε., στην Υ.ΚΑ.Ν. και στην Α.Α.Κ.,  όπου τον Ιούλιο του 2002, προήχθη στο βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου. Τον Αύγουστο του 2004, προήχθη σε Αστυνόμο Β’, τον Νοέμβριο του 2005 σε Αστυνόμο Α’ και τον Ιανουάριο του 2007 σε Ανώτερο Αστυνόμο.
           
Διετέλεσε μεταξύ άλλων Διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επί σειρά ετών Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Διευθυντής της νεοσύστατης Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων Επιθεωρήσεως και Ελέγχου και Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου μέχρι τις 26/08/2016, που προήχθη στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας.
 
Φοίτησε στην Εθνική Ακαδημία του FBI και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδος όπου αποφοίτησε και στις δύο περιπτώσεις με άριστα. Παρακολούθησε επίσης αριθμό εκπαιδεύσεων/σεμιναρίων για διάφορα αστυνομικά και άλλα θέματα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε  επίσης την Κυπριακή Αστυνομία σε αρκετά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Όραμα του η εξέλιξη της Αστυνομίας σε ένα Οργανισμό, που θα παρέχει αποτελεσματική αστυνόμευση, θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, θα εμπεδώνει στο κοινό το αίσθημα ασφάλειας και επαρκούς αστυνόμευσης και θα του εξασφαλίζει ταυτόχρονα, ισονομία και ισοπολιτεία.
 
Είναι νυμφευμένος και πατέρας πέντε παιδιών.
 

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)