Μια Κύπρια μεταξύ των κορυφαίων γιατρών της Αμερικης

  Mια σημαντική διάκριση απέσπασε η Κύπρια Αν. Καθηγήτρια της Ιατρικής Δρ. Εύη Σταύρου-Σύρου η οποία ζει στην Αμερική. 

Συγκεκριμένα, ανατέθηκε στην κυρία Σταύρου η νεοϊδρυθείσα ερευνητική έδρα του κορυφαίου Αμερκανικού Πανεπιστημίου CASE WESTERN RESERVE UNIVERSITY,στο Cleveland Ohio.
  H Δρ. Σταύρου είναι παράλληλα, και η επιστημονική Διευθύντρια της δεύτερης μεγαλύτερης κλινικής Αντιπηκτικών, η οποία αποτελεί, επίσης, Κέντρο Αριστείας για τη διαχείριση Αντιπηκτικής Αγωγής.

Το 2014 διορίσθηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Υποεπιτροπής για τον Παράγοντα XI και το Σύστημα Επαφής του ISTH. H νέα αυτή Έδρα εγκαθιδρύθηκε προς τιμήν του διαπρεπούς Καθηγητού της Αιματολογίας  ΟSCAR D.RATNOFF M.D, του οποίου και θα φέρει το όνομα.
    Η τελετή εγκαθίδρυσης και ανάθεσης της νέας Έδρας στην Δρ. Εύη Σταύρου Σύρου, έγινε στο Μέγαρο έρευνας του Πανεπιστημίου, την Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016, ημέρα εκατονταετίας από τη γέννηση του τιμώμενου επιστήμονα. 


     Της  τελετής προήδρευσε η Πρύτανης Dr Pamela B. Davis M.D-PhD, η οποία και ως κεντρική ομιλήτρια, ανέπτυξε, αφενός μεν το μακρύ ιστορικό και τη σκοπιμότητα ίδρυσης της έδρας με τίτλο το όνομα του Καθηγητή RATNOFF και αφετέρου, την ουσιαστική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής της Δρ. Σταύρου ως του πρώτου Ακαδημαϊκαού-Ερευνητή που θα ετίθετο επικεφαλής της έδρας αυτής.
      Στη συνέχεια η Πρύτανης P. B. Davis, αναφέρθηκε στην επιστημονική διαδρομή της ΔΡ. Σταύρου, με έμφαση στην αφοσίωση και τη μεθοδική ερευνητική της εργασία, χάρις στην οποία αναδείχθηκε ικανή, σε πολύ νεαρή ηλικία, να της δοθεί η τιμητική αυτή διάκριση και να της ανατεθούν οι ευθυνες μιας έδρας, πολύ σημαντικών αξιώσεων και προσδοκιών.

 


    

Βιογραφικό 
                Η Δρ Εύη Σταύρου -Σύρου, γεννήθηκε στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 1977, αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιιο SEMMELWEISS στη Βουδαπέστη, με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ.[Summa cum Laude].
                To ενδιαφέρον της για την Αιμόσταση και Θρόμβωση, αποτυπώθηκε, έμπρακτα, στην επί πτυχίω διατριβή της και αφορούσε μία νέα εκδοχή της λειτουργίας της ινωδόλυσης.
Μέσα από τη διαδικασία των Αμερικανικών εξετάσεων [USMLE], επελέγη και έγινε δεκτή στο πανεπιστήμιο JOHN’S HOPKINS-SINAI, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όπου ακολούθησε και ολοκλήρωσε την ειδικότητά της Παθολογίας και έτυχε πολλών βραβείων και διακρίσεων.
 Το 2008 έγινε δεκτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «University Hospitals Case Medical Centre” στο Cleveland, Ohio, όπου και απέκτησε την Υποειδικότητα [Fellowship] στην Αιματολογία-Ογκολογία. Ε
 Το έργο της Δρ. Σταύρου έχει κοσμίσει έγκυρα ιατρικά έντυπα, όπως είναι το BLOOD, The Journal of Thrombosis and Haemostasis και, μόλις πρόσφατα, το Nature Communications.
             Σημαντικές, επιστημονικές ανακοινώσεις της, η ΔρΣταύρου, έχει παρουσιάσει σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια στην Αμερική και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Hematology και το International Society of Thrombosis and Haemostasis [ISTH].


Είναι αναπληρωτής εκδότης του επιστημονικού έντυπου Frontiers in Medicine [Hematology] και μέλος της Ερευνητικής Εκδοτικής Επιτροπής Thrombosis Research.
      H Δρ Σταύρου, έχει, επιπλέον, συνεργασία με τα Τμήματα της Ηλεκτρολογίας και Βιοϊατρικής Μηχανολογίας με τα οποία αναπτύσσουν επαναστατικές μικρορροϊκές πλατφόρμες για μελέτη, σε πραγματικό χρόνο, των λειτουργιών των λευκοκυττάρων.
      Τέλος η Δρ Σταύρου είναι ερευνήτρια της Πλατφόρμας Προηγμένης Τεχνολογίας [APT], η οποία αναπτύσσει έναν πρωτοποριακό διηλεκτρικό μικροαισθητήρα [Clotchip],  ο οποίος βασίζεται εξολοκλήρου στην ηλεκτρική τεχνική της διηλεκτρικής της φασματοσκοπίας [DS], η οποία παρακολουθεί τη διαδικασία πήξης του αίματος σε μια μικρογραφία φορητής μέτρησης.
        Η έρευνα της Δρ. Σταύρου χρηματοδοτείται από το American Heart Association, VA Research and Education Foundation, APT Center και προηγουμένως από το  Hemostasis and Thrombosis Research Society.
         Tα κλινικά της καθήκοντα επικεντρώνονται καθαρά σε ασθενείς με αιμοστατικές και θρομβωτικές διαταραχές.
Η Δρ. Εύη Σταύρου είναι κόρη του Σταύρου Σταύρου -Σύρου και  αδελφή της Βουλευτού του ΔΗΣΥ Λεμεσού Δρ. Ελενης Σταύρου.  

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ