Eλλάδα: Πάνω από 60 ώρες αναμονής για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

 Πάνω από 60 ώρες έχει διαρκέσει το...κονκλάβιο για την δημοπράτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών που διοργάνωσε η κυβέρνηση, με την σεναριολογία να παρουσιάζει πρωτόγνωρη άνθηση, την ίδια στιγμή που όλοι περιμένουν να δουν ποιοι θα είναι οι «μεγάλοι παίκτες» της επόμενης ημέρας στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ο «λευκός καπνός» που θα σημάνει την λήξη της δημοπράτηση της 4ης και τελευταίας άδειας αναμένεται -ή καλύτερα υπάρχει η ελπίδα- να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ώρα, αν και τα πρώτα σενάρια κάνουν λόγο για λήξη του διαγωνισμού αργά... Με βάση το ότι η 1η άδεια δημοπρατήθηκε σε περίπου 15 ώρες και ότι την Τετάρτη δημοπρατήθηκαν οι άλλες δύο, είναι δεδομένο ότι οι 5 –πλέον- διεκδικητές που μάχονται για μια τηλεοπτική άδεια παίζουν ένα «σκληρό» παιχνίδι πόκερ, καθώς οι ηττημένοι μένουν εκτός πανελλαδικού τηλεοπτικού πεδίου, με την δημοπράτηση των θεματικών και τηλεοπτικών αδειών να βρίσκεται σε «θολά νερά» μέχρι στιγμής.

 

Οι «έγκλειστοι» της ΓΓΕΕ

Την ίδια στιγμή, οι 8 διεκδικητές των 4 τηλεοπτικών αδειών, παραμένουν ακόμη κλεισμένοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ενώ ακόμη και όσοι ήδη έχουν πάρει τις τρεις τηλεοπτικές άδειες που έχουν δημοπρατηθεί δεν μπορούν να αποχωρήσουν.

Εντωμεταξύ το απόγευμα έφτασε και το catering με το βραδυνό φαγητό, κάτι που προμηνύει ότι ο διαγωνισμός έχει ακόμη μέλλον. 

Αβέβαιο το πότε θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τηλεοπτικό τοπίο

Η αβεβαιότητα ωστόσο, θα συνεχιστεί και μετά το πέρας του διαγωνισμού, καθώς θα απαιτηθεί επιπλέον χρονικό διάστημα προκειμένου να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών. Το μόνο βέβαιο πάντως, είναι ότι όσα από τα υπάρχοντα κανάλια δεν εξασφαλίσουν άδεια, θα έχουν περιθώριο 90 ημέρες μέχρι να τους ρίξει «μαύρο» η Digea, όπως τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη. Οπως είναι λογικό ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα υπάρχοντα κανάλια έχουν κάθε λόγο ανησυχίας, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Αλλωστε η ίδια η κυβέρνηση με non paper του Μαξίμου παραδεχόταν ότι τουλάχιστον 1000 δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός

Την ίδια στιγμή και τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ωστόσο τα περισσότερα αφήνουν αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί κυβέρνηση για στήσιμο της δικιάς της διαπλοκής και αφήνει αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προειδοποιεί πάντως ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από τη στιγμή που αυτός θα κριθεί νόμιμος από τα δικαστήρια, ωστόσο προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς για όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Την ίδια στιγμή, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι αφήνουν επίσης αιχμές για την διαδικασία, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση πως προσπαθεί να περάσει ένα αφήγημα μετά και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως και το ΚΚΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «σπάσιμο του αποστήματος της διαπλοκής», αλλά και για διάλυση του περίφημου «τριγώνου» μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και τραπεζών, φράση η οποία αποτέλεσε βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

 

Πηγή: ΤheToc

 

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια