Συνελήφθη στη Γερμανία μέλος σπείρας που συνδέεται με ληστεία χρυσοχοείου στη Λεμεσό

  Ένα μέλος της σπείρας με την ονομασία "Ροζ Πάνθηρες", εντόπισαν και συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές, που διαπιστώθηκε, μέσω εξέτασης γενετικού υλικού, ότι εμπλέκεται σε ένοπλη ληστεία χρυσοχοείου, η οποία διαπράχθηκε το 2012 στη Λεμεσό, με λεία πανάκριβα ρολόγια και τιμαλφή, αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η Interpol Γερμανίας ενημέρωσε πρόσφατα τις κυπριακές αρχές για τη σύλληψη 40χρονου Σέρβου για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και όπως διαπιστώθηκε από εξέταση της βάσης δεδομένων της Interpol και Europol, το γενετικό υλικό του συνδέεται με αυτό που είχε εντοπιστεί στη σκηνή της ένοπλης ληστείας στην περιοχή Γερμασόγειας, που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012.
 
Όπως υπενθύμισε ο κ. Σωτηριάδης, "πέντε άτομα εισήλθαν τότε εντός του χρυσοχοείου και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο και μια πωλήτρια και σε λίγα λεπτά έσπασαν τις γυάλινες προθήκες και απέσπασαν πανάκριβα ρολόγια και τιμαλφή, συνολικής αξίας 950 χιλιάδων ευρώ, ενώ εγκατέλειψαν τη σκηνή με όχημα που εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή Αμαθούντας".
 
Επίσης, συνέχισε, το ίδιο πρόσωπο συνδέεται και με απόπειρα ληστείας χρυσοχοείου που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και σημείωσε πως πρόκειται για μέλος της σπείρας "Ροζ Πάνθηρες" που δρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες χρυσοχοείων που διαπράχθηκαν και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Γερμανία.

"Αναμένεται να παραλάβουμε όλα τα στοιχεία από τις γερμανικές αρχές αλλά και από τις σερβικές αρχές, με τις οποίες επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία και θα προωθήσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα τους δυο ποινικούς φακέλους, που αφορούν την ένοπλη ληστεία στη Λεμεσό και την απόπειρα ληστείας στη Λευκωσία, με την εισήγηση να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έκδοσης του από τις γερμανικές αρχές", συμπλήρωσε.
 
Για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στη Λεμεσό, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, εκκρεμεί εξάλλου ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον 42χρονου Σέρβου, το γενετικό υλικό του οποίου επίσης είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές της Ελβετίας.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)