Πισώπλατη μαχαιριά στον Τραμπ από τους Ρεπουμπλικάνους

Οι Ρεπουμπλικάνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι με τον Ντόναλντ Τραμπ, ως τον υποψήφιο του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές, σχεδιάζουν να προτείνουν έναν εναλλακτικό συντηρητικό υποψήφιο, τον ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.
 
Μια ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και το BuzzFeed. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, και ο ΜακΜάλιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
 
Ο ΜακΜάλιν επικρίνει συχνά τον Τραμπ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον αυταρχικό, και στηλίτευσε την στάση του για τα ατομικά δικαιώματα καθώς και την άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.


Μια ανάρτηση στις 7 Μαϊου σε ένα λογαριασμό στο Twitter, που έφερε το όνομα του, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον ΜακΜάλιν, ανέφερε: "Η εναντίωση στον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά να τοποθετείς τις αρχές σου πάνω από την εξουσία, μια αρετή που κάποιοι στην Ουάσιγκτον πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν", φέροντας την ετικέτα: #ΠοτέΤραμπ. Όπως ο Τραμπ, όμως, έτσι και ο ΜακΜάλιν δεν έχει ποτέ εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα.
 
Υπηρέτησε πολύ πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα χάραξης πολιτικής στην Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχει εργαστεί στο Κογκρέσο από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον δημοφιλή ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn. Προηγουμένως εργάστηκε για 11 χρόνια ως υπεύθυνος επιχειρήσεων για την CIA.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε πως ο ΜακΜάλιν δεν εργάζεται πλέον εκεί.
 
"Η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει μηδενική γνώση των προθέσεων του", ανέφερε ο εκπρόσωπος της διάσκεψης, Νέιτ Χόντσον.
 
Το MSNBC φιλοξένησε τον Τζο Σκαρμπόρουθ, έναν πρώην Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, ο οποίος επικαλούμενος πολλαπλές πηγές, τόνισε πως ο ΜακΜάλιν θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος συντηρητικός υποψήφιος και θα ανακοινώσει την απόφασή του σήμερα. Πρόσθεσε πως ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών Ρεπουμπλικάνων δωρητών.

Στο μεταξύ και η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς, από τη βορειοανατολική πολιτεία Μέιν, είπε χθες ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, παρότι ανήκει στο ίδιο κόμμα. "Δεν είναι μια απόφαση που παίρνω ελαφρά τη καρδία, γιατί είμαι δια βίου Ρεπουμπλικανή", είπε η Κόλινς, "αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκφράζει τις ιστορικές ρεπουμπλικανικές αξίες, ούτε τη συμμετοχική προσέγγιση στη διακυβέρνηση, που είναι αποφασιστικής σημασίας για την επούλωση των διχονοιών στη χώρα μας". Η Κόλινς εξέφρασε την άποψή της σε άρθρο της στην εφημερίδα Washington Post.

 

Ο Τραμπ για μερίδα Ρεπουμπλικάνων:  "Είναι η αποτυχημένη αφρόκρεμα της Ουάσιγκτον"
 

Από την άλλη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία χλεύασε χθες μια επιστολή που υπογράφουν πάνω από 50 πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, επίσης Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ως πρόεδρος θα αποβεί "επικίνδυνος" για την Αμερική, αποκαλώντας τους "αποτυχημένη αφρόκρεμα της Ουάσιγκτον".
 
Μεταξύ των δριμύτατων κατηγοριών τους, οι συνυπογράφοντες υποστηρίζουν ότι "Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη".
 
Πρόσθεσαν, μεταξύ άλλων, ότι είναι "πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας".
 
"Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ", τονίζεται στη δήλωση, η οποία σημείωσε επίσης ότι μερικοί από τους υπογράφοντες έχουν αμφιβολίες και για την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον.
 
Στην απάντησή του, ο Τραμπ είπε ότι αυτοί που υπέγραψαν "είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος".
 
"Αυτοί οι `γνωρίζοντες`, μαζί με την Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS", είπε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών