Ρεζίλι διεθνώς… Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την γκάφα της Αστυνομίας

Τον γύρο του κόσμου κάνει η χωρίς προηγούμενο γκάφα του Κύπριου Αστυνομικού που αντί να καλέσει τους συναδέλφους του της Interpol Βελιγραδίου, κάλεσε τον πληρωμένο δολοφόνο που θα ερχόταν στην Κύπρο για να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους προσώπων.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα αναφέροντας όλο το χρονικό. Μάλιστα το δίκτυο αναπαράγει τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης μετά την γκάφα του Αστυνομικού.

Με τίτλο: «Συγνώμη λάθος αριθμός. Ο Κύπριος αστυνομικός τηλεφώνησε σε δολοφόνο», το θέμα κάνει από χθες τον γύρο ολόκληρου του κόσμου. Ξένα δίκτυα όπως το Fox Νews το ABC, η Washington post καθώς και άλλα πολλά μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο ασχολήθηκαν με το θέμα κάνοντας διεθνώς ρεζίλι τις κυπριακές αρχές.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα φιλοξενούν τις αντιδράσεις τόσο του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίησης της γκάφας, αφού μέχρι τότε το κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό χωρίς να ενημερώσουν κανένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου εξωτερικών για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Σερβικής Ιντερπόλ με την Κυπριακή.

 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές