Κωνσταντινούπολη: Mεγάλη συγκέντρωση κατά του πραξικοπήματος το απόγευμα

  Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας αναμένεται να είναι η σημερινή στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, κατά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Τουρκίας, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και σε αυτήν θα συμμετέχουν έπειτα από έκκληση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εκτός από τον ηγέτη του ΑΚΡ και πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καθώς και ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Στη συγκέντρωση δεν θα χρησιμοποιηθούν σύμβολα κομμάτων παρά μόνο η τουρκική σημαία. Για τη συγκέντρωση θα αναλάβουν καθήκοντα 15 χιλιάδες ένστολοι αστυνομικοί και 15 χιλιάδες αστυνομικοί με πολιτικά. 

Χθες, τρεις βδομάδες έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: "Δεν πιστεύω ότι τελείωσε αυτή η ιστορία, δεν θα πέσουμε σε λήθαργο".

Προεδρικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι από την εφαρμογή By Lock όπου συζητούσαν τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν πριν το πραξικόπημα έχουν εντοπιστεί 150 χιλιάδες άτομα. Από αρχές Ιουλίου μεταφέρθηκαν οι συζητήσεις τους στην εφαρμογή Eagle και εκεί εξακολουθούν να γίνονται συζητήσεις. Ακόμη δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί όλα τα μηνύματα, όπως μας είπαν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ η φήμη για τις 14 Αυγούστου, ότι δηλαδή ετοιμάζεται νέο κύμα από Γκιουλέν εξακολουθεί να ισχύει. Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Άγκυρας Μελίχ Γκιοκσέκ οι τουρκικές  μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες ότι οι γκιουλενιστές θα προκαλέσουν εκρήξεις στους σταθμούς ηλεκτροδότησης και θα αφήσουν την Τουρκία για μία βδομάδα χωρίς ηλεκτρικό. "Επειδή και αυτό ακούστηκε τώρα δεν θα το κάνουν", είπε ο Δήμαρχος Άγκυρας.

 

Πηγή: KYΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών