Ψάχνουν τους «χαφιέδες» των ΜΜΕ αντί του υποκόσμου μετά τα ρεζιλέματα

 Οργιώδες παρασκήνιο επικρατεί από χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας μετά και την αποκάλυψη ότι αστυνομικός της Ιντερπόλ Κύπρου τηλεφώνησε κατά λάθος στον ένα εκ των δυο Σέρβων εκτελεστών που «προανήγγειλαν» τις δολοφονίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους ανθρώπων.

Μια αποκάλυψη που ήταν το κερασάκι στην τούρτα γύρω από την όλη υπόθεση, για την οποία η Ιντερπόλ έγινε έξω φρενών με τους χειρισμούς της Κυπριακής Αστυνομίας, η οποία έκανε ρεζίλι τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται να μην είναι τόσο ενοχλημένοι από τα «κατορθώματα» της αστυνομίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά «ταρακουνήθηκαν» περισσότερο για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε τόσο η γκάφα όσο και η αδράνεια της αστυνομίας να αποτρέψει το τετραπλό φονικό. Δεδομένα τα οποία εδώ και περίπου τρεις μήνες, οπότε και έφθασε το σήμα από την Ιντερπόλ και άρχισαν τα «όργανα», κρατούνται σαν επτασφράγιστο μυστικό στα υψηλά στρώματα της αστυνομίας.

Μετά τα δημοσιεύματα, η αστυνομία ανακοίνωσε χθες την έναρξη έρευνας ούτως ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν στα ΜΜΕ εμπιστευτικά έγγραφα σε σχέση με την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταβάλλεται «υπεράνθρωπη» προσπάθεια από κάποιους προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν πληροφορίες από πρόσωπα που ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στα ίχνη των «χαφιέδων» που δεν σιώπησαν και τους έκαναν ρεζίλι.

Ωστόσο, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ουδείς μέχρι στιγμής δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για τις ευθύνες που ενδεχομένως να προκύπτουν από τους χειρισμούς του σώματος στην όλη υπόθεση ενώ η επισκίαση του θέματος με το ζήτημα το διαρροών δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτήματα.

  • Δεν είναι πιο σημαντική η διαρροή των εμπιστευτικών πληροφοριών της Ιντερπόλ σε πρόσωπα του υποκόσμου παρά σε δημοσιογράφους; Δηλαδή η διαρροή στα ΜΜΕ είναι πιο σημαντική από το γεγονός ότι η Κύπρος έγινε διεθνώς ρεζίλι και αποκαλύφθηκαν τα κατορθώματα της αστυνομίας;
  • Υπήρχε τέτοια μεγάλη αντίδραση και τέτοια μεγάλη αναστάτωση όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες στο «στρατόπεδο» των Σέρβων εκτελεστών ότι ενημερώθηκε η αστυνομία;
  • Έγιναν και πριν 3 μήνες έρευνες για τις διαρροές των πληροφοριών στον υπόκοσμο; Και αν ναι, «έπεσαν» κεφάλια;
  • Γιατί δεν απαντώνται τα ερωτήματα που εγείρονται για το χειρισμό της υπόθεσης και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι μόνο οι διαρροές στα ΜΜΕ;
  • Γιατί δεν εξηγεί η ηγεσία της αστυνομίας τις έρευνες που διενεργήθηκαν ούτως ώστε να αποδείξει ότι όλα αυτά είναι «σκόπιμα δημοσιεύματα» με σκοπό να «πληγούν» συγκεκριμένα πρόσωπα της δύναμης;
  • Η διερεύνηση για τις διαρροές είναι πιο σημαντική για το γεγονός ότι ένα γνωστό εγκληματικό στοιχείο από τι διερεύνηση για να εντοπιστεί ο αστυνομικός που τον ενημέρωνε άμεσα για όλες τις πληροφορίες που έρχονταν από την Ιντερπόλ;  Είναι πιο σημαντικός ο «χαφιές» των ΜΜΕ και όχι το ερώτημα γιατί έμεινε ανενόχλητος ο ύποπτος και 1 μήνα μετά έφερε στην Κύπρο Αλβανούς εκτελεστές και πέτυχαν τον ένα εκ των στόχων τους;

Το μπαλάκι πάει και έρχεται…

Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας ως προϊστάμενος του σώματος δεν ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα στοιχεία της Ιντερπόλ ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Ιωνάς Νικολάου ζήτησε εξηγήσεις μετά το δημοσίευμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι δόθηκαν στοιχεία για δεσμοφύλακα, χωρίς ωστόσο να είχαν ενημερωθεί οι φυλακές για έρευνες.

Σε ότι αφορά τον Αρχηγό αστυνομίας, ο ίδιος στην πρώτη του απάντηση στα δημοσιεύματα ότι υπήρχαν λάθος χειρισμοί είχε αναφέρει ότι η υπόθεση ανατέθηκε στην ανώτατη ηγεσία, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών, ενώ με βάση τα στοιχεία ο ίδιος ήταν ενήμερος αφού οι επιστολές της Ιντερπόλ στάλθηκαν και στον ίδιο.

Ωστόσο σιγή ιχθύος κρατά ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί ενώ οι πληροφορίες που τον ήθελαν να απομακρύνεται από τη θέση του Υπουργού είναι ανυπόστατες, αφού αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι δεν έχει τεθεί σε καμία περίπτωση τέτοιο ζήτημα.  

Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος θα ανατεθεί στα χέρια ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Δειτε Επισης

Πιέσεις για περαιτέρω επέκταση της άδειας μητρότητας για τις νέες μητέρες-Προβληματισμένοι οι εργοδότες
Στο τραπέζι η αύξηση ποινών για όσους καθαρίζουν με λάστιχο βεράντες, πεζοδρόμια και οχήματα-Στο Υπουργικό νομοσχέδιο
Τα μέτρα ΥΠΕΣ για μείωση καθυστερήσεων στην ετοιμασία εκθέσεων από ΚΦΙΚΒ-Αύξηση αιτήσεων κατά 40%
Κατακεραύνωσε αστυνομικό το Δικαστήριο-Σκιές για αντίποινα εναντίον πολιτών και παράνομες ενέργειες με αναφορά στον «νόμο των τυράννων»
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»