«3 Λεπτά» με τον Νίκο Ιακώβου

Ακολουθώντας το παιδικό του όνειρο να γίνει τεχνικός ο Νίκος Ιακώβου είναι σήμερα ο CEO της Βionic Electronics H.T. Ltd. Υπό αυτήν την ιδιότητα, ο κ. Ιακώβου βρέθηκε στην εκπομπή «3 Λεπτά» του InBusinessNews και μίλησε για την προσωπικότητά του, την επαγγελματική του πορεία και για τους στόχους που έχει θέσει σε επιχειρηματικό επίπεδο.
H καθημερινή του ρουτίνα ξεκινάει με ξύπνημα στις 6:45. Ακολουθεί μια μικρή βόλτα στον κήπο και πηγαίνει στο γραφείο γύρω στις 7:45 όπου μένει μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Φτάνοντας στο γραφείο το πρωί φτιάχνει τον καφέ του, βλέπει την αλληλογραφία του και σχεδιάζει το πλάνο της ημέρας βάσει προτεραιοτήτων.
Χαρακτηρίζει τον εαυτό του αυθόρμητο ως προσωπικότητα αλλά αρκετά οργανωμένο και μεθοδικό στη δουλειά.
   
Από όλους τους επιχειρηματίες σε Κύπρο και εξωτερικό θαυμάζει τον Steve Jobs γιατί ήταν, όπως δηλώνει, ένας δαιμόνιος ιχνηλάτης του μέλλοντος, ευρηματικός, καινοτόμος αλλά και απρόβλεπτος. Αν θα επένδυε σε μια εταιρεία αυτή θα ήταν η Google γιατί τη θεωρεί ως μια αρκετά υποσχόμενη εταιρεία.
Η ολοκλήρωση του Bionic Tower το τέλος του 2005 θεωρεί ο κ. Ιακώβου ως το μεγαλύτερό του επίτευγμα και το χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως κομβικό σημείο στα επιτεύγματα της εταιρείας. Παράλληλα, ως μεγαλύτερή του αποτυχία σημειώνει την επέκταση της Bionic στην Πάφο με τη μορφή συνεταιρισμού. Η συγκεκριμένη αποτυχία διορθώθηκε αργότερα με την πλήρη εξαγορά της συνεργαζόμενης εταιρείας.
Μετά από 26 χρόνια στο πηδάλιο μιας εταιρείας πληροφορικής, ο Νίκος Ιακώβου έχει μάθει πάρα πολλά. «Το πιο σημαντικό είναι να προβλέπεις τα γεγονότα και να είσαι ευέλικτος και γρήγορος στις  αποφάσεις σου. Επίσης η επιλογή  των σωστών και ικανών ανθρώπων στις διάφορες θέσεις χωρείς συναισθηματισμούς», σημειώνει.