Σχέδιο κατάρτισης των άνεργων ληπτών ΕΕΕ ετοιμάζει το Κέντρο Παραγωγικότητας

Σχέδιο κατάρτισης άνεργων ληπτών του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ετοιμάζει το Κέντρο Παραγωγικότητας, με στόχο να καταστήσει την εργοδότηση των ατόμων αυτών ευκολότερη μετά το πέρας των προγραμμάτων κατάρτισης.

Για την υλοποίηση του Σχεδίου, και προκειμένου αυτό να είναι στοχευμένο, το ΚΕΠΑ έχει ήδη αποταθεί στον επιχειρηματικό κόσμο, ζητώντας του να συμπληρώσει σχετικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο η κάθε επιχείρηση θα περιγράφει τις κενές θέσεις εργασίας που διαθέτει, το επίπεδο μόρφωσης που απαιτείται, καθώς και τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Πρόκειται για «δωρεάν προγράμματα κατάρτισης προς άνεργους λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός Παραγωγικότητας Α’ στο ΚΕΠΑ, Νίκος Φιλίππου.

«Σύμφωνα και με τις απαντήσεις που θα έχουμε από τις επιχειρήσεις, τα ερωτηματολόγια και τα στατιστικά (στοιχεία) που θα μαζέψουμε, θα ετοιμάσουμε κάποιο σχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Υπουργό», ανέφερε.

Ο κ. Φιλίππου είπε ότι για τους σκοπούς της διαμόρφωσης του Σχεδίου, το ΚΕΠΑ έχει ζητήσει επίσης στοιχεία από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και τη Στατιστική Υπηρεσία.

«Δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί το σχέδιο», είπε. «Είμαστε στη φάση της διερεύνησης των προγραμμάτων κατάρτισης. Ευελπιστούμε ότι αν όλα πάνε καλά αρχές του Οκτώβρη θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση των προγραμμάτων».

Στόχος, όπως σημείωσε, είναι τα προγράμματα να είναι στοχευμένα, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ίσως, ανέφερε, να δοθεί έμφαση σε πιο νεαρά άτομα, κάτω των 40 ετών.

«Το σημαντικότερο κριτήριο για εμάς είναι να εντοπίσουμε κενές θέσεις εργασίας για συγκεκριμένα επαγγέλματα ώστε να είναι πιο εύκολη η εργοδότησή τους με το τέλος των προγραμμάτων», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, μέχρι στιγμής υπήρξε ανταπόκριση από 150 περίπου επιχειρήσεις, οι οποίες συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, όμως δεν έχει γίνει ακόμα η ανάλυση των στοιχείων που έδωσαν.

Σημειώνεται ότι δεν θα δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους συμμετέχοντες.

Προκειμένου οι επιχειρήσεις να συμβάλουν στην προσπάθεια του ΚΕΠΑ θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα ;

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»