Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, ανά ημέρα (2η μέρα)

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ανά ημέρα, αλλά και οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Το κείμενο ανανεώνεται.

** Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου


2η Ημέρα (7/8/2016)
Χρυσά Μετάλλια – 14
Τοξοβολία (ομαδικό γυναικών), Ποδηλασία Δρόμου (γυναικών), Καταδύσεις (γυναικών 3μ synchro), Ξιφασκία (ανδρών), Τζούντο (66kg ανδρών, 52kg γυναικών), Σκοποβολή (Γυναικών: Τραπ & Αεροβόλο Πιστόλι 10μ), Κολύμβηση (ανδρών: 100μ πρόσθιο & 4x100μ ελεύθερο, γυναικών: 100μ πεταλούδα & 400μ ελεύθερο), Άρση Βαρών (56kg ανδρών, 53kg γυναικών).

Η Κύπρος
Στις 18:15 αγωνίζεται η Άντρη Χριστοφόρου στον αγώνα 140χλμ της ποδηλασίας δρόμου.

Η Ελλάδα
Η πρωτάρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Άννα Κορακάκη, μπαίνει στη μάχη της σκοποβολής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στα προκριματικά στο αεροβόλο πιστόλι 10μ και είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας για ένα μετάλλιο.
 
Στη συνέχεια θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Γκιώνης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ταϊλανδό Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ στο β' γύρο του μονού του πινγκ πονγκ. Λίγες ώρες αργότερα και η δεύτερη τετράκωπος της κωπηλασίας μπαίνει στη μάχη των προκριματικών με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόπουλο και Γιάννη Τσίλη να στοχεύουν στην κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων στη σειρά τους για να προκριθούν στα ημιτελικά.
 
Ο Απόστολος Χρήστου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 100μ. ύπτιο, ενώ η σκυτάλη 4x100μ ελεύθερο (Α) με τους Κριστιάν Γκολομέεφ, Οδυσσέα Μελαδίνη, Χρήστο Κατραντζή και Δημήτρη Δημητρίου θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται με τη Βασιλική Μιλλούση που θα συμμετάσχει στον 4ο από τους πέντε ομίλους του προκριματικού των γυναικών στην Ενόργανη.

Highlights
- H πρώτη εμφάνιση του Michael Phelps στη πισίνα με την ομάδα της 4Χ100. Ο Phelps, σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης, έχει κερδίσει 22 Ολυμπιακά μετάλλια, 18 εκ των οποίων χρυσά.
 
- Η Αμερικανίδα Katie Ledecky θα αγωνιστεί στα 400μ ελεύθερο. Στο Λονδίνο κέρδισε το χρυσό στο 800άρι σε ηλικία 15 χρόνων.
 
- Στη Ποδηλασία Δρόμου των γυναικών,  η Βρετανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Lizzie Armitstead ψάχνει κάτι παραπάνω από το αργυρό που κέρδισε στο Λονδίνο. Πέντε κράτη θα εκπροσωπηθούν στον αγώνα με τέσσερις αθλήτριες.
 
- Στην Τοξοβολία, η Νότιος Κορέα ψάχνει το 8ο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό των γυναικών.
 
- Nτεμπούτο  στο Χάνταμπολ για το Κατάρ που κατέκτησε πέρσι τη 2η θέση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο φιλοξένησε. Παίζει με την Κροατία (15:00). Το Κατάρ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς οι πιο πολλοί διεθνείς του είναι νατουραλιζέ. Μεγαλύτερη επιτυχία του Κατάρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το χάλκινο του Νάσερ Αλ-Ατίγια στο Σκιτ, στο Λονδίνο.
 
- Η Κινέζα Wu Minxia, η πρώτη κάτοχος τριών  σερί χρυσών στις καταδύσεις, ψάχνει το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
3η Ημέρα (8/8/2016)
Αρχή στην ιστιοπλοΐα γύρω στις 19:00 με τις πρώτες ιστιοδρομίες σε Laser και RS:X, όπου μετέχουν οι Κοντίδης και Καριόλου,  αντίστοιχα. Κάθε αγώνισμα περιλαμβάνει δέκα ιστιοδρομίες. Η κούρσα μεταλλίων για τον Καριόλου είναι στις 14 Αυγούστου και για τον Κοντίδη μια μέρα μετά.
 
4η Ημέρα (9/8/2016)
Άλλες δύο ιστιοδρομίες για Κοντίδη και Καριόλου στην τοποθεσία Guanabara Bay, στις 19:00.
 
5η Ημέρα (10/8/2016)
Πέμπτη και έκτη ιστιοδρομία για τον Κοντίδη. Ρεπό για τον Καριόλου.
 
6η Ημέρα (11/8/2016)
Ρεπό για τον Κοντίδη στα Laser, δύο ακόμα ιστιοδρομίες στα RS:X με τον Καριόλου.
 
7η Ημέρα (12/8/2016)
Πλήρης δράση για τα κυπριακά χρώματα αφού θα έχουμε 7η και 8 ιστιοδρομία για Κοντίδη και Καριόλου στον Guanabara Bay (19:00).
 
Ξεκίνημα στο Στίβο με τον Απόστολο Παρέλλη στον προκριματικό της Δισκοβολίας (16:00).
 
Ελπίδες για μετάλλιο με την Άντρη Ελευθερίου στο Σκιτ. Ο Ανδρέας Χάσικος αγωνίζεται στον προκριματικό του Σκιτ Ανδρών.
 
Ξημερώματα Δευτέρας η Ραμόνα Παπαϊωάννου ρίχνεται στη μάχη των 100μ.

πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ