10 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν  την έναρξη των Ολυμπιακών του Ρίο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχει ξεκινήσει αφού το απόγευμα θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων.
Πιο κάτω ακολουθεί μια λίστα με 10+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους αγώνες λίγες ώρες μόνο πριν την τελετή έναρξης.

Οι αριθμοί των Ολυμπιακών Αγώνων


Στους αγώνες συμμετέχουν 10.500 αθλητές από 206 χώρες, συμπεριλαμβανομένου για πρώτη φορά του Κοσόβου και του Νοτίου Σουδάν. Τα μέλη των εθνικών αποστολών θα διαγωνιστούν σε 42 αθλήματα, μεταξύ των οποίων το γκολφ και το ράγκμπι που επανέρχονται ως ολυμπιακά αγωνίσματα μετά από 112 και 92 χρόνια αντίστοιχα.
 
Οι περισσότεροι αγώνες θα διεξαχθούν σε 33 σημεία εντός του Ρίο, πλην ορισμένων που θα φιλοξενηθούν στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, στο Σάο Πάολο και στη Μανάους.  Περίπου 7,5 εκατ. εισιτήρια ήταν διαθέσιμα προς πώληση, με τις τιμές να κυμαίνονται από 10 ευρώ έως και 1.200.
 
Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας έως το Μαρακανά

Περισσότερες από 329 πόλεις, πάνω από 12.000 δρομείς. Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει απόψε στο στάδιο Μαρακανά για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

10 δις δολάρια για υποδομές και Logistics

Μελέτη της Goldman Sachs εκτιμά ότι τα 10 περίπου δισεκατομμύρια που διοχετεύθηκαν σε υποδομές και logistics για τις ανάγκες των αγώνων δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, η οποία μάλιστα έφτασε στο παρά πέντε της διοργάνωσης αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα.

Η τελετή έναρξης

Σχεδόν 4.800 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης μαζί με τους περίπου 11.000 αθλητές, που θα μπουν στο στάδιο Mαρακανά.
Οι Βραζιλιάνοι φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν την υφήλιο με ένα θέαμα που θα είναι προσαρμοσμένο στις οικονομικές συνθήκες... Η τελετή έναρξης ξεκινά στις 20:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Κύπρου, ξημερώματα Σαββάτου).

Xωρίς την αποπεμφθείσα Πρόεδρο Ρούσεφ 

Η αποπεμφθείσα πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, σύμφωνα με συνεργάτη της, μια ημέρα μετά την δήλωσή της σε συνέντευξη ότι δεν πρόκειται να παίξει δεύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι αντίπαλοι της Ρουσέφ την κατηγορούν για την ύφεση που μαστίζει τη Βραζιλία, την χειρότερη από τη δεκαετία του 1930, αλλά και για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς της χώρας στην εταιρεία πετρελαίου Petrobras.

Για πρώτη φορά θα συμμετέχει Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων 

Για πρώτη φορά φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβει μέρος μία ξεχωριστή ομάδα, χωρίς χώρα ή σημαία. Ο λόγος για την ομάδα των προσφύγων, που αποτελείται από 10 άντρες και γυναίκες, από 4 διαφορετικές χώρες, και ουσιαστικά πρόκειται για ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από πολέμους για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Τα μετάλλια των αγώνων

Οι αθλητές διεκδικούν συνολικά 5.130 μετάλλια που κατασκευάστηκαν στο Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας. Κάθε ένα ζυγίζει 500 γραμμάρια και είναι φτιαγμένο ως επί το πλείστον από ασήμι. Το χρυσό μετάλλιο περιέχει 494 γραμμάρια ασήμι και μόλις 6 γραμμάρια του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου, ενώ η αξία του υπολογίζεται σε 600 αμερικανικά δολάρια.

Τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με πάνω από 21 χιλιάδες στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί γύρω και εντός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Γύρω από το Μαρακανά έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές 38 δρόμοι που οδηγούν στο θρυλικό στάδιο για την τελετή έναρξης.

200 σκαλοπάτια για το άγαλμα του Χριστού

Οι επισκέπτες για να φτάσουν στην κορυφή του όρους Κορκοβάντο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού πρέπει να ανέβουν 200 σκαλοπάτια. Το άγαλμα του Χριστού χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί. Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν στις 12 Οκτωβρίου 1931. Θεωρείται ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Το ύψος της βάσης του φτάνει τα 8 μέτρα. Συνολικά το βάρος του ανέρχεται στους 1.000 τόνους. Τριάντα τόνους ζυγίζει το κάθε χέρι. Ο κάθε βραχίονας ζυγίζει 8 τόνους.

Ένα δωμάτιο στο Ρίο

Η trivago πραγματοποίησε έρευνα για την πορεία τιμών των ξενοδοχείων του Ρίο, κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
Οι τιμές των ξενοδοχείων ανά διανυκτέρευση φαίνονται να ξεκινούν με τη χαμηλότερη στα 250 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 314 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται κατά την πρώτη και την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

42 προφυλαχτικά για κάθε αθλητή 

Με συνολικά 450.000 προφυλακτικά θα εφοδιάσουν οι διοργανώτριες αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίου, τους αθλητές, τους συνοδούς και τα μέλη των αποστολών που θα μείνουν στο Ολυμπιακό χωριό. Πρόκειται για έναν αριθμό τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνον των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ενώ στους χειμερινούς αγώνες του Σότσι το 2014 είχαν μοιραστεί μόλις 100.000. Με μια απλή διαίρεση προκύπτει ότι σε κάθε αθλητή αντιστοιχούν 42 προφυλακτικά!

Δειτε Επισης

Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)