Τσαβούσογλου: Πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού η Αυστρία

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε σήμερα την Αυστρία "πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού" μετά τις δηλώσεις του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως τα σχόλια του Κερ είναι "προσβλητικά" και τα απέρριψε στο σύνολό τους. Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε την Τετάρτη (προχθές) ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην ΕΕ λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Αυγούστου.

Δειτε Επισης

Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα