«Πόλεμος» για τις νηπιαγωγούς στο Δήμο Λεμεσού

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε μεταξύ του Αντιδημάρχου Λεμεσού και της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, γύρω από την πρόσληψη νηπιαγωγού για το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού, δίνει η δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ στο Δήμο Λεμεσού, η οποία κάνει λόγο για ανακρίβειες και παραπλάνηση σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ζητά ακύρωση "της προηγούμενης παράτυπης απόφασης".

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της, η Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λεμεσού εκφράζει τη λύπη της για τα όσα η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ αναφέρει σχετικά "με την παράτυπη και αντιδεοντολογική πρόσληψη στο Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού" και κάνει λόγο για "αρκετές ανακρίβειες".

Τα όσα ανάφερε ο Αντιδήμαρχος Σάββας Στούππας, προσθέτει, είναι αρκετά "για να αντιληφθούν οι συνδημότες μας ότι υπήρξε κομματική παρέμβαση για μία πρόσληψη με τη μέθοδο αγοράς υπηρεσιών για ένα χρόνο", ενώ εκφράζει τη θέση πως "οι προθέσεις των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στο ΑΚΕΛ ήσαν πασιφανείς και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο".

Σύμφωνα με τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου είχε απορριφθεί η εισήγηση της Πέρσας Παπαϊωάννου (επικεφαλής δ.ο. ΑΚΕΛ) και είχε αποφασιστεί όπως ζητηθεί από το Γραφείο Εργασίας κατάλογος ονομάτων τεσσάρων άνεργων νηπιαγωγών, ενώ ορίστηκε πενταμελής επιτροπή για να λάβει συνεντεύξεις από τις υποψήφιες.

Στις 28 Ιουλίου, προστίθεται, το Δ.Σ συνεδρίασε εκ νέου, αυτή τη φορά για να εγκρίνει τροποποιητική πρόταση του Προέδρου του και Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, όσον αφορά τη διαδικασία και όπως τονίζεται "εδώ εστιάζεται η παρατυπία και η παραπλάνηση του Δ.Σ. και ουδόλως θα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία η ήδη απορριφθείσα πρόταση της Πέρσας Παπαϊωάννου".

"Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Λεμεσού αλλάζει συμφωνηθέντα για να βολέψει συγκεκριμένα άτομα", υποστηρίζει η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ και τον καλεί όπως συγκαλέσει, χωρίς καθυστέρηση, νέα συνεδρία με θέμα στην ημερήσια διάταξη "την ακύρωση της προηγούμενης παράτυπης απόφασης και να θέσει τη δική του εισήγηση προς επικύρωση".

Μια τέτοια ενέργεια, καταλήγει η ανακοίνωση, θα στείλει τα σωστά μηνύματα αξιοκρατίας και διαφάνειας προς του δημότες της Λεμεσού "που τόσο πολύ αναμένουν προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι να αντικρίζουν στον Τύπο αχρείαστες ανακοινώσεις των δημοτικών ομάδων".

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είδε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη, με την επιστολή παραίτησης του Αντιδημάρχου Λεμεσού, Σάββα Στούππα, από μέλος και ταμίας του Δ.Σ του Κέντρου, ο οποίος έκανε λόγο για πιέσεις και παρατυπίες ώστε να προσληφθεί η συγκεκριμένη νηπιαγωγός.

Ακολούθησε η απάντηση  της επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Πέρσας Παπαϊωάννου, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες Στούππα, αφού όπως είπε, η απόφαση λήφθηκε νομότυπα σε ψηφοφορία του Δ.Σ του Κέντρου και στη βάση των εξουσιών που του παρέχονται.

Η συγκεκριμένη νηπιαγωγός, σύμφωνα με την κ. Παπαϊωάννου επιλέγηκε γιατί είχε εργαστεί ξανά ως αναπληρώτρια και είχε τις καλύτερες συστάσεις από τα παιδιά, τους γονείς και την ίδια τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
  

Δειτε Επισης

Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα