Σε αναμονή επενδυτικό έργο πολλών εκατ. στη Λάρνακα

Η γραφειοκρατία στέκεται εμπόδιο στην ολοκλήρωση του «Castle Project» στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα δήλωσε η εκπρόσωπος της Ra.ma.sa co ltd, Όλγα Πέππα, κατά την παρουσίαση του πρότζεκτ η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Rise Hotel, το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία.
Οι εργασίες, σύμφωνα με την κ. Πέππα, έχουν σταματήσει εδώ και ένα μήνα περιμένοντας την πολεοδομική άδεια από το Δήμο Λάρνακας και την οικοδομική άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρώτη φάση του πρότζεκτ.
Η κ. Πέππα, κατά την παρουσίαση του «Castle Project» σε εκπροσώπους του Τύπου και φορέων της πόλης της Λάρνακας, τόνισε πως στόχος των ιδιοκτητών είναι να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την πόλη.
Ο ιδιοκτήτης της Ra.ma.sa co ltd, εταιρεία με έδρα το Κατάρ, λιβανέζικων και πλέον κυπριακών συμφερόντων αφού έχει αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα, Antone Saniour, έχει ήδη επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.
Το πρότζεκτ αφορά το πρώην ξενοδοχείο Κάστρο και το πρώην εστιατόριο KU DE TA όπου προορίζεται να ανεγερθεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων 13 ορόφων και 400 κλινών μαζί με εστιατόριο, καφετέριες και beach bar.
Η  πρώτη φάση του πρότζεκτ περιλαμβάνει τη δημιουργία εστιατορίου, καφετεριών και το beach bar η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, εάν αποκτηθούν οι απαιτούμενες άδειες εντός χρονοδιαγραμμάτων, τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2017. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ανέγερση του ξενοδοχείου, υπέργεια διάβαση που θα ενώνει την παραλία με το ξενοδοχείο και τεχνητού νησιού σε σχήμα της Κύπρου. Η πρόσβαση στο νησί, την παραλία και την υπέργεια διάβαση, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Μέσω των έργων που θα πραγματοποιηθούν αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας ενώ ήδη έχουν εργοδοτηθεί 100 άτομα που αναμένουν τη λήψη των σχετικών αδειών για τη συνέχεια του πρότζεκτ.