Στην απόσυρση από το ΕΔΑΔ κρίσιμης υπόθεσης για την "επιτροπή" ακίνητης περιουσίας, αναφέρεται η Κίπρις Ποστασί

  Για απόσυρση της υπόθεσης Ε/κ που είχε προσφύγει στην “επιτροπή” ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα για τις εγκαταστάσεις «Μπαλίνα» στη Βασίλεια, από το ΕΔΑΔ, όπου είχε προσφύγει όταν δεν του καταβλήθηκε το ποσό των 2,5 εκ ευρώ που είχε εκδικάσει η “επιτροπή”, γράφει σήμερα η Κίπρις ποστασί.

Επικαλούμενη διπλωματικές πληροφορίες, η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι η προσφυγή αυτή στο ΕΔΑΔ θεωρείτο ότι έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία της “επιτροπής” ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προσφυγή του Ε/κ στο ΕΔΑΔ αποσύρθηκε χθες μετά από διακανονισμό που επιτεύχθηκε μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών, βάσει του οποίου ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης θα καταβληθεί αμέσως στον Ε/κ από την Τουρκία.

Η Κίπρις Ποστασί γράφει ότι η “επιτροπή” ακίνητης περιουσίας αντιμετωπίζει δυσκολίες στο θέμα καταβολής των αποζημιώσεων και η Τουρκία, που μέχρι στιγμής έχει καταβάλει το ποσό των 300 εκ. στερλινών ως αποζημιώσεις, πίεσε την τότε “κυβέρνηση” ΡΤΚ-ΚΕΕ να θεσπίσει νέο “νόμο”, ο οποίος θα προνοούσε όπως τις αποζημιώσεις στους Ε/κ ιδιοκτήτες καταβάλλει ο σημερινός χρήστης της περιουσίας.
 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων κι επανεγκατασταθέντων γεωργών
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Σε 24ωρη απεργία κατήλθε το εργατικό προσωπικό στο Δήμο Πολεμιδιών
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»
Δυσαρέσκεια ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. για ενδεχόμενες αλλαγές λειτουργίας Κέντρων Αποκατάστασης