Στην υλοποίηση δύο μεγάλων έργων προχωρά ο Δήμος Αγ.Νάπας

Στην υλοποίηση δύο μεγάλων έργων, του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και του Πρότυπου Κέντρου Αυτισμού Επαρχίας Αμμοχώστου, προχωρά ο Δήμος Αγίας Νάπας.
 
Αίτηση για παραχώρηση κρατικής γης  που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αγίας Νάπας με στόχο την ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, που θα περιλαμβάνει Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων και Πρότυπο Κέντρο Αυτισμού Επαρχίας Αμμοχώστου, υπέβαλε πρόσφατα στο Κτηματολόγιο ο Δήμος.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «ο Δήμος υπέβαλε πρόσφατα στο Κτηματολόγιο, αίτηση για παραχώρηση κρατικής γης  που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αγίας Νάπας με στόχο την ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, που θα περιλαμβάνει Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων και Πρότυπο Κέντρο Αυτισμού Επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Πρόσθεσε ότι «τα δύο αυτά έργα αποτελούν πάγιο αίτημα των κοινωνικών συνόλων του Δήμου και αφορούν ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίες θα εξυπηρετηθούν με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων».
 
Ο κ. Καρούσος ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε δημιουργήσει σημαντικά πλεονάσματα τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά και από την ανάληψη της διαχείρισης των παραλιών μας και της προσπάθειας νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου. Μέρος αυτών των πλεονασμάτων θα αξιοποιηθεί σε έργα κοινωνικής στήριξης».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων θα παρέχει υπηρεσίες σε ηλικιωμένους που θα αφορούν και τη μόνιμη διαμονή. Η Στέγη θα έχει δυνατότητα διαμονής περίπου 20 ατόμων, προσφέροντας ασφάλεια και φροντίδα, εξειδικευμένες θεραπείες, ιατρική υποστήριξη, ποιοτική απασχόληση και ψυχαγωγία».
 
Αναφορικά με το «Πρότυπο Κέντρου Αυτισμού Επαρχίας Αμμοχώστου» ο Γιάννης Καρούσος είπε πως «αποτελεί αίτημα για την Αγία Νάπα αλλά και για ολόκληρη την Επαρχία, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργούνται».
 
Σημείωσε ότι «πρωτοστάτης και πολύτιμος συνεργάτης του Δήμου σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο σύνδεσμος Autism Support Ayia Napa, που αποτελείται από άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους που ζουν στην Επαρχία Αμμοχώστου και χρειάζονται απεγνωσμένα στήριξη και εξειδικευμένες υπηρεσίες».
 
Στόχος μας, κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, «είναι να δημιουργήσουμε ένα οικολογικό/βιώσιμο κέντρο αυτισμού στο οποίο θα προσφέρονται θεραπείες, αλλά και θα λειτουργούν ξενώνες μόνιμης και ημιμόνιμης διαμονής όπως ακριβώς εισηγείται στην μελέτη που εκπόνησε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα αυτισμού, Βρετανός Noel Gibb».
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»