Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Απαιτείται ομοφωνία για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

  Την άποψη ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι μία διαδικασία που βασίζεται στις επιδόσεις της Τουρκίας έναντι συγκεκριμένων προαπαιτούμενων καθώς και στην ομοφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ, εξέφρασε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
 
Κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, ο οποίος κάλεσε σε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ανέφερε πως «οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στις επιδόσεις της Τουρκίας και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αξιολογείται στη βάση μίας σειράς αξιώσεων».
 
«Αυτήν τη στιγμή δεν διεξάγονται διαβουλεύσεις για το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων», πρόσθεσε η κ. Αντρέεβα, παραπέμποντας σε δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις οποίες υπενθύμισε ότι «αυτή η διαδικασία είναι βασισμένη στην ομοφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ».
 
«Το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ορίζει ξεκάθαρα πως είναι μία διαδικασία ανοιχτού τύπου», υπογράμμισε η ίδια εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε πως «η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα πρέπει να σέβεται τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου, και συγκεκριμένα ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχων και ισορροπιών και του διαχωρισμού των εξουσιών».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες σε πλήγμα drone της Ρωσίας στην Οδησσό
Στους 11 οι τραυματίες από την τρελή πορεία του ηλικιωμένου στην Κοπεγχάγη
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων
Ο ράφτης του Πάπα ετοιμάζει άμφια σε όλα τα νούμερα για να μην πέσει έξω
Η συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά δεν διευκρινίζει αν η Ουάσινγκτον θα επωφεληθεί
Ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε πλήθος στην Κοπεγχάγη-Πέντε τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αερόστατα συγκρούστηκαν στον αέρα-Ούρλιαζαν οι επιβάτες στο καλάθι
Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά ακόμη και εντός της ημέρας η Ουκρανία
Σκληρό μπρα ντε φερ με δασμούς-Απειλές και… υποχωρήσεις από Τραμπ και Σι, τα εκατέρωθεν μηνύματα