Σε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή η σχέση Αστυνομικών με το τετραπλό φονικό

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας και μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους διεφθαρμένους αστυνομικούς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που «προανήγγειλαν» τις δολοφονίες , το ζήτημα ενδεχομένως να βρεθεί στα χέρια ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Σε σημερινή δημοσιογραφικη διάσκεψη που παραχώρησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Ζαχαρίας Χρυοστόμου ανέφερε ότι με εισήγηση του στον Γενικό Εισαγγελέα εισηγείται τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να εξετάσει το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας σε σχέση με το τετραπλό φονικό.

Μιλώντας στο πλαίσιο κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για μέτρα κατά της διαφθοράς στην Αστυνομία, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι “όσον αφορά στον πρόσφατο τετραπλό φόνο και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν για το ρόλο μελών μας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παρόλο που πρώτιστος στόχος μας ήταν και είναι η πλήρης εξιχνίαση της, έγιναν παράλληλα εξετάσεις και ως προς το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας”.

“Εξασφαλίστηκαν κάποιες πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς μελών της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, έχω αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται ότι είναι τίμια”, σημείωσε.

Ως θέμα αρχής, πρόσθεσε, “ θεωρούμε ότι είναι ορθότερο η περαιτέρω διερεύνηση να ανατεθεί σε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο γιατί δεν έγινε διερεύνηση της υπόθεσης από τον περασμένο Μάρτιο γεγονός που ενδεχομένως να απέτρεπε τη διάπραξη του εγκλήματος, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι “απ` ό,τι αντιλαμβάνομαι μιλάτε για τις πληροφορίες που είχαμε πάρει από την Interpol. Έγινε άμεσα διερεύνηση και αναρωτιέμαι γιατί θεωρείτε ότι δεν έγινε διερεύνηση. Είναι το λιγότερο παράξενο”.
“Έγινε διερεύνηση αλλά δεν υπήρξε μαρτυρία, η οποία να επιτρέπει την όποια ποινική δίωξη τότε”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας