Το περιουσιακό στη σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Νέα συνάντηση έχουν στις δέκα σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Πρόκειται για την τρίτη από τις επτά προγραμματισμένες συναντήσεις των δύο ηγετών, που ξεκίνησαν στις 23 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών. Στη σημερινή συνάντηση οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το περιουσιακό, όπου υπάρχουν μεν μέχρι στιγμής συγκλίσεις, αλλά και σημαντικές διαφωνίες. Το κεφαλαίο του περιουσιακού θεωρείται κλειδί για την παραπέρα έκβαση των συνομιλιών, κυρίως σε ό,τι αφορά το εδαφικό, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί κατά τις επόμενες συναντήσεις.    
Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό μετά την τελευταία συνάντηση των ηγετών, την περασμένη Δευτέρα, διάρκειας πέραν των τεσσάρων ωρών, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει ότι «έχουμε συμφωνήσει να μην γίνουν δηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτών των έξι σημαντικών συναντήσεων, να εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου στις 14 του μηνός (σ.σ. Σεπτεμβρίου)».
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση για την όποια συσκότιση, αλλά είναι για να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά σ’ αυτή την σημαντική περίοδο», σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις βελτιώνεται.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς