Δίνει στα κόμματα πρόσβαση στα πρακτικά των συναντήσεων του με τον Ακιντζί

 Δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης πολυμερούς διάσκεψης εντός του Σεπτέμβρη έκτος αν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και αισθανθεί ότι συντρέχουν πραγματικοί λόγοι για κάτι τέτοιο, διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  
 
Ταυτοχρόνως, ξεκαθάρισε πως η διενέργεια τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των εντατικών συνομιλιών, κάτι που όπως υπέδειξε θα διαφανεί στις 14 Σεπτεμβρίου. 
 
Επιστρέφοντας στο Προεδρικό έπειτα από τη τρίτη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με έντονο τρόπο στις συνεχείς επικρίσεις που δέχεται από κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία και κάλεσε να επιδείξουν ψυχραιμία και σοβαρότητα.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως διαπραγματεύεται στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και ότι δεν πρόκειται αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση κινείται πέραν των αποφάσεων αυτών. Ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν ενημερώνει και τηρεί σε συσκότιση τις πολιτικές δυνάμεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως από τις 30 Ιουλίου τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να μελετήσουν τις προτάσεις τις ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως αυτές καθορίστηκαν από τη διακομματική ομάδα. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από σήμερα τα κόμματα θα μπορούν να μελετήσουν και τα πρακτικά των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται το απόρρητο.
 
Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του λαού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι θα ενημερωθεί πλήρως όταν κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, υποδεικνύοντας πως δεν γίνεται να ενημερώνει αποσπασματικά από τη στιγμή που ισχύει η αρχή πως τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα.
 
Συναφώς, τόνισε με νόημα πως για τη λύση του Κυπριακού δεν είναι, ούτε ο ίδιος ούτε τα κόμματα που θα αποφασίσουν, αλλά ο λαός, επί ενός σχεδίου το οποίο θα κατατεθεί ενώπιων του μόνο εφόσον πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς