Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα: Στηρίζει τη λύση του κυπριακού η Τουρκία

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει μία κοινά αποδεκτή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία θα επέλθει μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στα κατεχόμενα, εγκαινίασε σήμερα, μαζί με τον "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγλούρογλου, το κοινό έργο πληροφορικής και αρχειοθέτησης, που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και το "υπουργείο εξωτερικών" στα κατεχόμενα.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι “η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά, όπως και κατά την περίοδο του σχεδίου Ανάν”, προσθέτοντας ότι ένα από τα κυριότερα καθήκοντα της Τουρκίας είναι να προστατεύει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Είπε, επίσης, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για αύξηση του αριθμού των γραφείων εκπροσώπησης του ψευδοκράτους στο εξωτερικό.

Μιλώντας στην τελετή, ο κ. Ερτουγλούρογλου σημείωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 24 γραφεία του ψευδοκράτους στο εξωτερικό, και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινιάστηκε, είπε ότι το αρχείο του "υπουργείου εξωτερικών" χρονολογείται από το 1975 και έχει μεταφερθεί σε ηλεκτρονική μορφή.
  

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και ναρκωτικά σε δέμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας-Προορίζονταν για το εξωτερικό
Έστειλαν σε 32χρονο δέμα με τέσσερα κιλά κάνναβης-Εντοπίστηκαν στην οικία και το όχημα του (pics)
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
Ελπίδα για ολοκλήρωση δύο φάσεων των έργων στη λεωφόρο Τσερίου αρχές του 2026
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Καταγγελίες για τα ΤΑΕΠ Λάρνακας και Αμμοχώστου-«Η Αγία Νάπα βγάζει περισσότερους τραυματίες από ένα πόλεμο»
Αυτή είναι η απόφαση για Βαρωσιώτου-«Παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες, υπέπεσε σε σοβαρά νομικά σφάλματα»