Χαρτογράφησε το τοπίο ενόψει δημοτικών εκλογών το Π.Γ. του ΔΗΣΥ

  Κάθε προσπάθεια όπως αποφευχθούν οι όποιες εσωκομματικές εκλογές στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει ο ΔΗΣΥ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα εξαντλήσει η ηγεσία του κόμματος.
Η προσπάθεια αυτή θα καταβληθεί για ευνόητους λόγους, και παρά τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων στελεχών της παράταξης σε συγκεκριμένους Δήμους (όπως είναι για παράδειγμα η Λεμεσός και η Λάρνακα), να είναι υποψήφιοι, καθώς και τις «ανταρσίες» που προκύπτουν σε μικρότερους Δήμους. Υπενθυμίζεται πως δηλώσεις ενδιαφέροντος από μέλη του κόμματος που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα υποβάλλονται στα Επαρχιακά Γραφεία του ΔΗΣΥ, μεταξύ της 5ης και 10ης Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται πως παρά τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων σε αρκετούς Δήμους, υπάρχουν και Δήμοι που παρατηρείται απουσία ενδιαφέροντος, γεγονός που πονοκεφαλιάζει εξίσου την Πινδάρου.
 
Σε συνεδρία του το βράδυ της Τετάρτης, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος προέβη σε χαρτογράφηση του τοπίου που διαμορφώνεται στις διάφορες δημαρχούμενες περιοχές, τόσο όσον αφορά το ενδιαφέρον μελών του κόμματος να είναι υποψήφιοι όσο και σε σχέση με τις σκέψεις και κινήσεις που γίνονται από τ’ άλλα κόμματα. Κατά τη συνεδρία, επαναβεβαιώθηκε το πρωτοφανές ενδιαφέρον στελεχών του ΔΗΣΥ σε αρκετούς Δήμους, ενώ όπως όλα δείχνουν προτεραιότητα στήριξης θα δοθεί σε όσους υφιστάμενους δημάρχους του κόμματος ενδιαφέρονται για επανεκλογή μετρούν μόνο μια θητεία και το έργο τους βαθμολογείται με πρόσημο θετικό.      
 
*Στον Δήμο Λευκωσίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον ΔΗΣΥ, αφού όπως και το 2011 θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.
 
*Στον Δήμο Λεμεσού προκύπτει το ενδιαφέρον τεσσάρων συναγερμικών στελεχών να είναι οι υποψήφιοι, γεγονός που αναπόφευκτα δημιουργεί πονοκεφάλους στο κόμμα. Πρόκειται για τον τέως βουλευτή της παράταξης Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον αντιδήμαρχο Σάββα Στούππα, τον πρώην πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών Τόνυ Αντωνίου και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Φειδία Νικολάου. Την ίδια ώρα, ως τραπέζι της Πινδάρου ως πιθανή επιλογή βρίσκεται και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ, Νίκου Νικολαΐδη.
 
*Στον Δήμο Λάρνακας τα δεδομένα μοιάζουν ακόμα πιο πολύπλοκα για τον ΔΗΣΥ, καθότι πολύ περισσότερα είναι τα ονόματα στελεχών που φέρονται να ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τη δημαρχία της πόλης.  Γιαννάκης Γιαννάκη, Γιαννάκης Φιλίππου, Πάμπος Γαβριήλ, Ιωσηφίνα Αντωνίου, Λούης Δημητρίου, Αδαμαντίνος Κυριάκου και Νίκος Θεμιστοκλέους είναι μερικά από αυτά.
 
*Στον Δήμο Πάφου, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η στήριξη του ΔΗΣΥ στον νυν δήμαρχο και μέλος του κόμματος, Φαίδωνα Φαίδωνος.  Ιδιαίτερη αίσθηση, αξίζει να σημειωθεί, προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαιδώνος περί πρωτοβουλίας του πεθερού του απέχοντα από τα καθήκοντα του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, με στόχο, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, την εξεύρεση ανθυποψήφιου του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
*Στον Δήμο Παραλιμνίου, ο Θεόδωρος Πυρρίλης που στις δημοτικές εκλογές του 2011 εξελέγη ως αντάρτης, ενδιαφέρεται να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Ωστόσο, το ενδιαφέρον του έχει εκδηλώσει και ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ Γιώργος Νικολέττος.
 
*Σε ό,τι αφορά τους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας, στον Στρόβολο εξήγγειλε ήδη την υποψηφιότητά του ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπαχαραλάμπους, με τον νυν δήμαρχο Λάζαρο Σαββίδη ωστόσο, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ, να φέρεται να ενδιαφέρεται για επανεκλογή. Σε περίπτωση πάντως που ο κ. Σαββίδης δεν είναι ξανά υποψήφιος, πρόθεση διεκδίκησης της δημαρχίας έχει εκδηλωθεί και από τους δημοτικούς σύμβουλους του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Μαϊμάρη και Κόκο Χρυσάνθου.
Στον Δήμο Έγκωμης, την υποψηφιότητά του εξήγγειλε ο νυν δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριακού, ο οποίος όμως βρίσκει απέναντί του την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου του κόμματος, Φοίβου Ζαχαριάδη.
Στον Δήμο Αγίου Δομετίου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πέτρου επιθυμεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του, αλλά το ενδιαφέρον του έχει εκφράσει και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Καπάταης.
Στα Λατσιά, ο νυν συναγερμικός δήμαρχος Παναγιώτης Κυπριανού δεν θα θέσει υποψηφιότητα και ενδιαφέρον για τη δημαρχία έχει εκδηλώσει ο επίσης συναγερμικός αντιδήμαρχος, Χρίστος Πιττάρας.  Στο Γέρι, ο νυν δήμαρχος Αργύρης Αργυρού ενδιαφέρεται για επανεκλογή, προκύπτει όμως ενδιαφέρον και  από άλλα συναγερμικά στελέχη.
Περίπου τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στο Δάλι, όπου ο νυν δήμαρχος Λεόντιος Καλλένος θα είναι ξανά υποψήφιος, παρά το ισχυρό ενδιαφέρον και έτερου συναγερμικού, ενώ στη Λακατάμια, όπου δεν θα επαναδιεκδικήσει ο Λουκάς Ιατρού, πληθώρα τοπικών στελεχών του ΔΗΣΥ φιλοδοξούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τη στήριξη του κόμματός. Στην Αγλαντζιά προκύπτει επίσης ενδιαφέρον από αρκετά στελέχη του ΔΗΣΥ που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν και να πάρουν τη δημαρχία από τον νυν Δηκοϊκό δήμαρχο, Κώστα Κόρτα.
 
*Σε ό,τι αφορά τους Δήμους της μείζονος Λεμεσού, στους οποίους οι δήμαρχοι είναι μέλη του ΔΗΣΥ, την υποψηφιότητά του εξήγγειλε ήδη ο δήμαρχος Ύψωνα Άριστος Αριστείδου(Παλούζας), ενώ αναμένεται να επαναδιεκδικήσει και ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Ανδρέας Γαβριηλίδης. Ωστόσο στη Γερμασόγεια, ενδιαφέρον προκύπτει και από τον δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ Μάριο Οράτη.
 
Οι κατεχόμενοι Δήμοι
Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με τους κατεχόμενους Δήμους, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλε επιστολή στους ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων, προτείνοντας διάλογο, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα, είτε να υποστηριχθούν από κοινού δήμαρχοι ευρύτερης αποδοχής είτε να προταθούν υποψήφιοι δήμαρχοι μέσα από πνεύμα ενότητας. Συνάντηση προς τον σκοπό αυτό έχει καθοριστεί  για τις 14 Σεπτεμβρίου.
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς