Στις δικαστικές αίθουσες και πάλι η υπόθεση ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Με τις κατηγορίες να μην έχουν ακόμη απαγγελθεί, παρουσιάζονται σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα 13 πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις τρεις υποθέσεις σύναψης δανείων από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς της απαιτούμενες εξασφαλίσεις.
 
Κατηγορούμενοι είναι τρεις επιχειρηματίες, ένας διευθυντής εταιρείας, ο γραμματέας της πρώην ΣΠΕ, ο τμηματάρχης χορήγησης δανείων, μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ και εκτιμητές ακινήτων, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και στις δυο ή και στις τρεις υποθέσεις.
 
Σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση της υπεράσπισης επί των θέσεων της κατηγορούσας αρχής, ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις επιβάλλουν όπως συμπεριλαμβάνονται τα ουσιώδη αδικήματα με τα αδικήματα της συνωμοσίας, καθώς η υπεράσπιση έκρινε πως δεν θα έπρεπε να συνυπάρχουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι η διαδικασία έχει αναβληθεί αρκετές φορές και δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί ούτε οι κατηγορίες, ωστόσο στην απόφαση του για την τελευταία αναβολή έλαβε υπόψη την πολυπλοκότητα των υποθέσεων, του αριθμού των κατηγορούμενων και των μαρτύρων που θα κληθούν ενώπιον του.
 
Η πρώτη υπόθεση αφορά εννέα δάνεια 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, η δεύτερη 11 δάνεια 11.961.000 ευρώ και η πιο πρόσφατη υπόθεση, εννέα δάνεια 4.575.000 ευρώ, τα οποία με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασαν τα 8.854.000 ευρώ περίπου.
 
Και στις τρεις περιπτώσεις ο τρόπος που δρούσε το κύκλωμα ήταν πανομοιότυπος, με δάνεια να εγκρίνονται χωρίς ή με πλαστές εξασφαλίσεις, ενώ πρόσωπα που δωροδοκούνταν για να υπογράψουν ως εγγυητές μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.

Δειτε Επισης

Φτάνουν μέχρι τα 1000 ευρώ τα πρόστιμα για μη διακοπή εργασίας-Στα έντεκα τα εξώδικα
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Τουλάχιστον πενήντα νεκρά ζώα φάρμας από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»
Απορρίπτει τις επικρίσεις ο Χαρτσιώτης: «Πέραν από το ατυχές περιστατικό των δύο συνανθρώπων μας, δεν είχαμε καμία απολύτως απώλεια ζωής»
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Ερωτήματα ως προς το χρονικό ανταπόκρισης-Πήρε διαστάσεις, έγιναν εκκενώσεις και μετά ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό