Ανεβάζει στροφές η Κυβέρνηση με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

  Με θετικό πρόσημο αξιολογεί το Υπουργικό Συμβούλιο το μέχρι σήμερα παραχθέν κυβερνητικό έργο, παραδεχόμενο ωστόσο την ίδια ώρα καθυστερήσεις στην υλοποίηση εξαγγελιών στη βάση του προεκλογικού προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, η διαπίστωση αυτή γίνεται και αφορά καθυστερήσεις στην υλοποίηση ζωτική σημασίας μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες στον εναπομείναντα χρόνο θητείας της Κυβέρνησης θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια όπως οι μεταρρυθμίσεις αυτές πάρουν σάρκα και οστά.
Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και ο περαιτέρω σχεδιασμός για αποφάσεις που, είτε λήφθηκαν και ακόμη δεν υλοποιήθηκαν είτε πρόκειται να ληφθούν,  βρέθηκαν στο τραπέζι χθεσινοβραδινής πολύωρης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου(σ.σ. το οποίο συνεδριάζει και σήμερα), κατά την οποία συζητήθηκε και εξετάστηκε ενδελεχώς το έργο κάθε Υπουργείου.
Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον βαθμό υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, καθώς και για τα επόμενα βήματα με στόχο στους επόμενους μήνες να υπάρξει η μέγιστη δυνατή υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος Νίκου Αναστασιάδη. «Υπάρχει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και ακριβώς, ένας από τους στόχους της σημερινής(σ.σ. χθεσινής) συνάντησης, είναι να ενισχυθεί ο ρυθμός υλοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά, επίσης, να γίνει και ένας καλύτερος σχεδιασμός για τις επόμενες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις διαπιστώσεις που έγιναν-εν είδη αυτοκριτικής από μέρους της Κυβέρνησης-, είναι η ύπαρξη αδυναμιών σε ζητήματα συντονισμού, αλλά και επικοινωνιακής πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη σχετική διαπίστωση, «η ίδια Κυβέρνηση να αδικεί πολλές φορές τον εαυτό της».
Πάντως, επί του παρόντος θέμα ανασχηματισμού δεν προκύπτει, πάρα την περί τούτου κατά καιρούς φημολογία που αναπτύσσεται. Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE, αρμόδια πηγή επανέλαβε πως αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα, θα είναι μετά το ξεκαθάρισμα του πού οδεύουν τα πράγματα στο Κυπριακό, αλλά και ότι αν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει τελικά να επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, αυτές θα είναι ευρείας μορφής. Όχι όμως τώρα…
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη