Έφτα μετανάστες υπό ανάκριση και δύο στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται ανακρίσεις των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην τοποθεσία Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια, ενώ  έξι μετανάστες, τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, φαίνεται ότι διέφυγαν από τον Πύργο Τυλληρίας, με όχημα που τους παρέλαβε, προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Εφτά από τους εννέα μετανάστες που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου Τυλληρίας. Οι άλλοι δυο μετανάστες τραυματίστηκαν, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος. Διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.
 
Οι τέσσερις μετανάστες από τους εφτά που ήταν στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου Τυλληρίας μεταφέρθηκαν, στη συνέχεια, στην Πάφο, ενώ οι άλλοι τρεις ανακρίνονται στον Αστυνομικό Σταθμό του Πύργου Τυλληρίας.

Να θυμίσουμε ότι σε κινητοποίηση τέθηκε ο αστυνομικός σταθμός κάτω Πύργου και οι αρμόδιες αρχές του κράτους, χθες βράδυ λίγο πριν τις 23.00, όταν δόθηκε η πληροφορία για άφιξη  μεταναστών στην τοποθεσία Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετέβησαν στη σκηνή, και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν, διαπίστωσαν πως πρόκειται για εννέα πρόσωπα από τη Συρία, τα οποία εντοπίστηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σε θαλάσσια περιοχή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες φέρονται να μεταφέρθηκαν στην περιοχή από Τούρκους λαθρέμπορους, ωστόσο στην περιοχή δεν εντοπίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε στις ακτές της Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές