Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί

Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, η συγκεκριμένη παράβαση παραμένει πρώτη μεταξύ των άλλων διαπραττόμενων οδικών αδικημάτων. Σε πρόσφατη επταήμερη παγκύπρια  εκστρατεία τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 1,804 καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα.
 
«Ακάλυπτοι» οι δικυκλιστές στο δρόμο
Ταυτόχρονα σε εκστρατεία  ελέγχου μοτοσικλετιστών και μοτοποδηλατιστών, έγιναν 279 καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν 205 οδηγούς μοτοποδηλάτων και 31 οδηγούς μοτοσικλετών . Σύμφωνα με τις καταγγελίες 202 οδηγοί δικύκλων καταγγέλθηκαν  για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 21 χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας. 15 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς άδεια οδηγού και 12 χωρίς πινακίδες εγγραφή. Εξάλλου, κατακρατήθηκαν 12 μοτοσικλέτες και 10 μοτοποδήλατα που θεωρήθηκαν «πειραγμένα» στη μηχανή τους, για περαιτέρω έλεγχο.
 
Και κουρασμένοι οδηγοί λεωφορείων στο τιμόνι

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς λεωφορείων που καταγγέλθηκαν για τροχαίες παραβάσεις, αφορούν την μη τήρηση του ωραρίου οδήγησης. Συγκεκριμένα 25 οδηγοί λεωφορείων από τους 44 που καταγγέλθηκαν, είχαν ξεπεράσει τις ώρες που επιβάλλεται να βρίσκονται στο τιμόνι, βάση αυστηρού κανονισμού,  ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο  η ασφάλεια των επιβατών και των ίδιων.  Τα αδικήματα καταγράφηκαν  στο πλαίσιο διεξαγωγής της 2ης πανευρωπαϊκής, εβδομαδιαίας εκστρατείας ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων ‹TISPOL›, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 25 – 31 Ιουλίου.    Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ελέγχθηκαν συνολικά 400 φορτηγά οχήματα και έγιναν 35 καταγγελίες και  218 λεωφορεία και  καταγγέλθηκαν 44 οδηγοί τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  17 οδηγοί φορτηγών και 7 λεωφορείων καταγγέλθηκαν  για υπερβολική ταχύτητα.
 
 
 
 
 
          
 

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»