Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί

Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, η συγκεκριμένη παράβαση παραμένει πρώτη μεταξύ των άλλων διαπραττόμενων οδικών αδικημάτων. Σε πρόσφατη επταήμερη παγκύπρια  εκστρατεία τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 1,804 καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα.
 
«Ακάλυπτοι» οι δικυκλιστές στο δρόμο
Ταυτόχρονα σε εκστρατεία  ελέγχου μοτοσικλετιστών και μοτοποδηλατιστών, έγιναν 279 καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν 205 οδηγούς μοτοποδηλάτων και 31 οδηγούς μοτοσικλετών . Σύμφωνα με τις καταγγελίες 202 οδηγοί δικύκλων καταγγέλθηκαν  για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 21 χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας. 15 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς άδεια οδηγού και 12 χωρίς πινακίδες εγγραφή. Εξάλλου, κατακρατήθηκαν 12 μοτοσικλέτες και 10 μοτοποδήλατα που θεωρήθηκαν «πειραγμένα» στη μηχανή τους, για περαιτέρω έλεγχο.
 
Και κουρασμένοι οδηγοί λεωφορείων στο τιμόνι

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς λεωφορείων που καταγγέλθηκαν για τροχαίες παραβάσεις, αφορούν την μη τήρηση του ωραρίου οδήγησης. Συγκεκριμένα 25 οδηγοί λεωφορείων από τους 44 που καταγγέλθηκαν, είχαν ξεπεράσει τις ώρες που επιβάλλεται να βρίσκονται στο τιμόνι, βάση αυστηρού κανονισμού,  ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο  η ασφάλεια των επιβατών και των ίδιων.  Τα αδικήματα καταγράφηκαν  στο πλαίσιο διεξαγωγής της 2ης πανευρωπαϊκής, εβδομαδιαίας εκστρατείας ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων ‹TISPOL›, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 25 – 31 Ιουλίου.    Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ελέγχθηκαν συνολικά 400 φορτηγά οχήματα και έγιναν 35 καταγγελίες και  218 λεωφορεία και  καταγγέλθηκαν 44 οδηγοί τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  17 οδηγοί φορτηγών και 7 λεωφορείων καταγγέλθηκαν  για υπερβολική ταχύτητα.
 
 
 
 
 
          
 

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»