Σφαγή συναγερμικών στους πλείστους δήμους της μείζονος Λευκωσίας

 Πραγματική σφαγή στους πλείστους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας δίνεται από στελέχη του ΔΗΣΥ τα οποία ενδιαφέρονται και ευελπιστούν να λάβουν το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει το κόμμα στους Δήμους τους κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Όπως και σε πρόσφατα ρεπορτάζ του έγραψε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, η Πινδάρου βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ εξελισσόμενα αντάρτικα σε διάφορους Δήμους, γεγονός το οποίο, όπως εκτιμάται, δύναται να προκαλέσει προβλήματα και πονοκεφάλους στην ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αφεθεί να συντηρεί ένα θολό σκηνικό γύρω από τους υποψήφιους που θα υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ. Ωστόσο, η ηγεσία του κόμματος παραπέμπει σε λήψη αποφάσεων τον προσεχή Σεπτέμβριο και στην ενεργοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το Καταστατικό. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε προ μερικών εβδομάδων ο Αβέρωφ Νεοφύτου, και στην οποία παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, οι συναγερμικοί δήμαρχοι που εξελέγησαν το 2011, καταγράφηκε η ισχυρή άποψη ότι το κόμμα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στη στήριξη που θα παρέχει τον προσεχή Δεκέμβριο, σε όσους δημάρχους του έχουν πίσω τους μόνο μια θητεία και ενδιαφέρονται για επανεκλογή, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως το έργο τους κρίνεται ως επιτυχημένο. Επισημαίνεται εξάλλου το γεγονός ότι οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΔΗΣΥ δεν κατέρχονται ως κομματικοί αλλά ως ανεξάρτητοι, και συνεπώς δεν χρειάζεται να περάσουν μέσα από τις προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες.     
 
Η Λευκωσία
*Ως ο πλέον… αναίμακτος για τον ΔΗΣΥ Δήμος φαντάζει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λευκωσίας, όπου με τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη να έχει εξαγγείλει ήδη την υποψηφιότητά του και να έχει εξασφαλισμένη τη στήριξη του ΔΗΚΟ, για το κυβερνών κόμμα οι αποφάσεις φαίνεται να γίνονται απλές. Θεωρείται δηλαδή περίπου ως δεδομένη η στήριξη του ΔΗΣΥ στον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τουλάχιστον επί του παρόντος δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από οποιοδήποτε στέλεχος της παράταξης. Απ’ εκεί και πέρα ωστόσο, αρχίζουν τα δύσκολα.  
 
Ο Στρόβολος
*Στο Στρόβολο, για παράδειγμα, καταγράφεται ήδη το ενδιαφέρον τριών συναγερμικών να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπαχαραλάμπους έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ενώ σε περίπτωση που ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Σαββίδης, που στις δημοτικές εκλογές του 2011 υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ, δεν είναι ξανά υποψήφιος, πρόθεση διεκδίκησης της δημαρχίας έχει εκδηλωθεί και από τους δημοτικούς σύμβουλους Ανδρέα Μαϊμάρη και Κόκο Χρυσάνθου.
 
Η Έγκωμη
*Στην Έγκωμη, ο δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριακού έχει εκφράσει το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον του να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής που έλαβε πριν από πέντε χρόνια από τους δημότες της Έγκωμης, διεκδικώντας αυτή τη φορά την επανεκλογή του. Ωστόσο, αντάρτικο έχει σηκώσει ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Φοίβος Ζαχαριάδης, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του δημοσίως. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στα Επαρχιακά Γραφεία του ΔΗΣΥ, με τη συμμετοχή και ανώτατων αξιωματούχων της παράταξης, τόσο οι παρευρισκόμενοι αξιωματούχοι όσο και η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τον νυν δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου. Από τη σύσκεψη, σημειώνεται, απουσίασε ο Φοίβος Ζαχαριάδης, ο οποίος, όπως έχει προαναφερθεί, προχωρεί με τη δική του υποψηφιότητα χωρίς να αναμένει τις κομματικές αποφάσεις.   
 
Η Λακατάμια
*Στη Λακατάμια, ο Λουκάς Ιατρού δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία και ήδη τέσσερα με πέντε τοπικά στελέχη του ΔΗΣΥ ενδιαφέρονται και φιλοδοξούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τη στήριξη του κόμματος.
 
Ο Άγιος Δομέτιος
*Στον Άγιο Δομέτιο, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πέτρου φαίνεται να βρίσκει απέναντί του το εκδηλωθέν ενδιαφέρον του δημοτικού σύμβουλου, Γιώργου Καπάταη.
 
Τα Λατσιά
*Στα Λατσιά, ο Παναγιώτης Κυπριανού έχει ενημερώσει πως δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο αντιδήμαρχος Χρίστος Πιττάρας.
 
Το Γέρι
*Στο Γέρι, ο Αργύρης Αργυρού ενδιαφέρεται για επανεκλογή, ωστόσο και εκεί προκύπτει ενδιαφέρον από άλλα συναγερμικά στελέχη.   
 
Το Δάλι
*Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στο Δάλι, όπου ο νυν δήμαρχος Λεόντιος Καλλένος θα είναι ξανά υποψήφιος, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει το ισχυρό ενδιαφέρον και έτερου συναγερμικού.   
 
Η Αγλαντζιά
*Στην Αγλαντζιά προκύπτει επίσης ενδιαφέρον από αρκετά στελέχη του ΔΗΣΥ που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν και να πάρουν τη δημαρχία από τον νυν Δηκοϊκό δήμαρχο, Κώστα Κόρτα.  
 

Δειτε Επισης

Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην ίδια γραμμή πλεύσης Τατάρ και Ερντογάν-«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί»
Σφοδρή καταδίκη κομμάτων στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
Σε πλήρη εγρήγορση για υποδοχή ξένων πολιτών από το Λίβανο η Κυβέρνηση-«Έντονη ανησυχία για κλιμάκωση»
Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης
Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ
Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου